Οικονομία

Στελέχη επενδυτικών εταιρειών με χαρτοφυλάκιο 35 δισ. δολαρίων είδε ο Τσίπρας

Με δημοσιογράφους και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών media (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.α.) μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Ανέφερε ακόμη την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Επίσης είπε ότι με την Κριστίν Λαγκάρντ υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Πληροφορίες λένε πως συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ – παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων - στελέχη από τη Marathon Asset Management, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ. δολαρίων, της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. δολάρια και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές