Κόσμος

Στα άκρα η σχέση Μαδρίτης – Καταλονίας: Σε «δημοκρατική αντίσταση» καλεί ο Πουτσδεμόν

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, τον οποίο απέπεμψε χθες βράδυ η ισπανική κυβέρνηση, κάλεσε σε «δημοκρατική αντίσταση» μετά την υπαγωγή της Καταλονίας στον πλήρη έλεγχο της Μαδρίτης.

Ο Καταλανός πολιτικός υπογράμμισε ότ θα συνεχίσει για μια «ελεύθερη χώρα». Σύμφωνα με τον  Κάρλες Πουτζδεμόν η απόφαση της Μαδρίτης να αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας, εφαρμόζοντας το άρθρο 155 του Συντάγματος, αντιτίθεται στην θέληση του λαού της περιοχής.

Μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, ο Κάρλες Πουτζδεμόν αντιμετωπίζει την πιθανότητα σύλληψής του από την αστυνομία, μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα στην Μαδρίτη. Για αυτόν τον λόγο δεν έγινε γνωστό από ποιο μέρος μεταδόθηκε το διάγγελμα του Καταλανού πολιτικού.

Ο Πουτζδεμόν δεν είχε μιλήσει μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του χθες βράδυ, την οποία αποφάσισε η Μαδρίτη μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας μερικές ώρες νωρίτερα από το κοινοβούλιο της Καταλονίας.

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...