Κόσμος

Στέλνουν τη Β.Κορέα στη λίθινη εποχή: Η «Βασίλισσα Ελίζαμπεθ» μαζί με 4 αντιτορπιλικά, 3 φρεγάτες ενώνεται με το USS Theodore Roosevelt και την ομάδα μάχης του!

Ο χρόνος για τη Β.Κορέα τελειώνει όπως όλα δείχνουν καθώς συγκεντρώνονται συνεχώς δυνάμεις από την δύση για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της. Aυτό το σαββατοκύριακο φτάνει για πρώτη φορά σε έξι μήνες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt μαζί με την ομάδα μάχης του και πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, αρμόδια για την άμυνα, τις διαθέσιμες επιλογές αντίδρασης σε μια ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας εξοβελίζοντας τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τραμπ ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και τον αρχηγό του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας όπως μεταδίδει το Reuters, προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα κάνει τις ΗΠΑ να πληρώσουν με «πύρινο χαλάζι», λέγοντας πως η χώρα του έχει αποκτήσει σχεδόν παρόμοια ισχύ με τις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, αμερικανικά  αεροσκάφη  F-22 RAPTOR έφτασαν χθες στην νατοϊκή αεροπορική βάση στο Lakenheath στην Βρετανία στο πλαίσιο προετοιμασιών  για εκπαίδευση με άλλα αμερικανικά αεροσκάφη και συμμάχους του ΝΑΤΟ.

"Τα αεροσκάφη F-22 προσγειώνονται συνεχώς στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες βάσεις του ΝΑΤΟ, για να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες κατάρτισης και να «αποτρέψουν οποιεσδήποτε ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιφερειακή ασφάλεια», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της συμμαχίας η οποία θυμίζει χρησμό της Πυθίας».

Στην νατοϊκή βάση του Lakenheath φιλοξενούνται μονάδες και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει την έδρα της η  48η πτέρυγα μάχης  γνωστή και ως «Liberty Wing».

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως μέσω του Αμερικανού προέδρου Ν. Τραμπ ενισχύουν την πολεμική τους ρητορική εναντίον της Βόρειας Κορέας, η Βρετανία έχει ήδη ετοιμάσει πολεμικά σχέδιά για τον  επερχόμενο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο αναφέρει ο βρετανικός τύπος .

Η  Βρετανία προετοιμάζεται για πόλεμο σε περίπτωση που το καθεστώς της Βόρειας Κορέας διεξάγει ακόμα μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντήσουν με αεροπορικές επιδρομές.

Όντως η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για την εκτόξευση ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραύλου,  ο οποίος θα δύναται να χτυπήσει στόχους βαθιά στην αμερικανική ενδοχώρα.  

Βρετανοί αξιωματούχοι δηλώνουν για το θέμα : «Έχουμε πολλά πλοία για να στείλουμε» .

Το κύριο μέρος αποστολής δυνάμεων της  Βρετανίας αφορά αποκλειστικά  τον κατάπλου του  αεροπλανοφόρου «Βασίλισσα Ελίζαμπεθ»  στην κορεατική χερσόνησο μαζί με 4  αντιτορπιλικά Type-45, 3 φρεγάτες κλάσεως Type-23.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πολεμικό σχέδιο της Βρετανίας προέκυψαν αφού ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι «μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας».

Αρχά χτες βράδυ, δύο βομβαρδιστικά Β-1Β, απογειώθηκαν από τη βάση του Γκουάμ, συνοδευόμενα από δύο μαχητικά F-15K της νοτιοκορεάτικης αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη Σεούλ τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν ασκήσεις με πυραύλους αέρος-εδάφους στη θαλάσσια περιοχή έξω από τις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από τη θάλασσα ανάμεσα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο αμερικανός στρατός ανακοίνωσε ότι στην άσκηση συμμετείχαν και ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι αυτή ήταν η πρώτη κοινή νυχτερινή άσκηση ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Sir Mάικλ Φάλον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αυξήσει τις στρατιωτικές του δαπάνες ενόψει των αυξανόμενων απειλών από κράτη όπως η Βόρεια Κορέα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Sir Michael είπε στο BBC ότι η Βρετανία διατρέχει κίνδυνο από το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας της Πιονγκγιάνγκ.

«Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το έδαφός τους, να υπερασπιστούν τις βάσεις τους και να φροντίσουν τους πολίτες τους, αλλά αυτό μας αφορά, το Λονδίνο είναι πιο κοντά στη Βόρεια Κορέα και τους πυραύλους της», δήλωσε ο ίδιος.

Έμπλεξαν τόσο οι ΗΠΑ όσο η Βρετανία και η υπόλοιπη δύση με τον παρανοϊκό κομουνιστή ο οποίος διαθέτει από ότι φαίνεται μηχανισμούς που μπορούν να κάνουν τις ηγεσίες στην δύση να «χάσουν την ψυχραιμία τους».   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...