Ένοπλες Συρράξεις

"Σουρωτήρι" ο τουρκικός εναέριος χώρος: Ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν φωτιά και ατσάλι στην Ινλίμπ αναζητώντας τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν


Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι ρωσικά βομβαρδιστικά Su-35 και Su-24, χρησιμοποίησαν τον  τουρκικό εναέριο χώρο για να εκτελέσουν 70 επιδρομές κατά των τρομοκρατών της γνωστής οργάνωσης «Al-Nusra» στην Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν όλους τους πιθανούς στόχους ανεφοδιασμού ενώ στο έδαφος ειδικές δυνάμεις αναζητούν τον 28χρονο Χάμζα μπιν Λάντεν ο οποίος φαίνεται ότι κρυβόταν στη Συρία και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ!

Ο Χάμζα είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ των δυτικών μυστικών υπηρεσιών λίγες εβδομάδες πριν την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά επανεμφανίστηκε προ διετίας κι έκτοτε εξέδωσε βιντεοσκοπημένα μηνύματα επικροτώντας τις επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στο Λονδίνο και καλώντας τους ισλαμιστές εξτρεμιστές ανά την υφήλιο να αναλάβουν δράση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάμζα θέλει να ξαναστήσει την Αλ Κάιντα, την τρομοκρατική οργάνωση του πατέρα του.

Ο Χάμζα πιστευόταν ότι κρυβόταν στο Πακιστάν, αλλά νέες πληροφορίες τον εμφανίζουν στη Συρία.

Ετσι στο έδαφος μαίνεται ένας πόλεμος για το ποιος θα τον συλλάβει, ζωντανό ή...νεκρό.

Επιστολές που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποκάλυψαν ότι προετοίμαζε για διάδοχό του στην τρομοκρατική του οργάνωση και μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος του Χάμζα.

Στο έδαφος δίνεται μεγάλη μάχη καθώς τουλάχιστον 40 Βρετανοί κομάντος της περίφημης SAS έχουν μεταβεί στη Συρία για να εντοπίσουν το γιο του Μπιν Λάντεν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα.

Οι Βρετανοί κομάντος συνεργάζονται με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αναγνώρισης φωνής στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το κρησφύγετο του Χάμζα και να τον πιάσουν ζωντανό ή να τον σκοτώσουν.

Στην αποστολή μετέχουν και δύο ανιχνευτές του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», οι οποίοι διαθέτουν πληροφορίες και γνώση του χώρου.

Οι κομάντος, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες και έχουν εφοδιαστεί μεταξύ άλλων με ημιφορτηγά 4 επί 4, που φέρουν βαρέα όπλα.

Από την άλλη Συρία και Ρωσία θέλουν για τους δικούς τους λόγους τον γιο του Μπιν Λάντεν.

«Οι αεροπορικές δραστηριότητες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ εξουδετέρωσαν την οργάνωση «Al-Nusra» στην ανατολική Χάμα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες" .

Αυτό αναφέρθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αντιστράτηγο Igor Konashenkov.

«Μέσα σε μια εβδομάδα, όλα τα χτυπήματα των ρωσικών αεροσκαφών  στην επαρχία Ιντλίμπ επικεντρώθηκαν στον εξοπλισμό και τα αποθέματα πυρομαχικών των μαχητών του  ISIS . Οι δράσεις της ρωσικής αεροπορίας  στη Συρία έχει διαλύσει τις δυνάμεις της «al-Nusra» και τα πάντα καταστράφηκαν», δήλωσε ο ίδιος.

Η Τουρκία, το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στην επαρχία Idlib κατά τις συνομιλίες του Αστάνα τον Σεπτέμβριο.

Φαίνεται ότι η συμφωνία για είσοδο ρωσικών-συριακών-ιρανικών δυνάμεων στην πόλη, κρύβει πολλά περισσότερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δημιουργία της ζώνης θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη δυνάμεων και της Τουρκίας στην περιοχή.
https://twitter.com/worldonalert/status/913393320973537280?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/912387035218006017?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/912978034495492098?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/913365946479280129?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AEJKhalil/status/913844364664860677?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ