Οικονομία

Σε πλειστηριασμό 2.000 ακίνητα φορολογουμένων που χρωστούν στην εφορία

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον εκπλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, σε εμπορικές και όχι αντικειμενικές τιμές. Όπως αναφέρει η «Καθημερινής της Κυριακής», υπό την πίεση των πιστωτών, τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.

Οι πλειστηριασμοί θα αρχίσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί στην εμπορική τιμή, ενώ κάποιοι σημειώνουν πως είναι θέμα ημερών η έκδοση σχετικής ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή.

Σημειώνεται πως, οι θεσμοί έχουν προειδοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης πως, αν δεν λειτουργήσει άμεσα το εργαλείο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα χρειαστεί άρση γεωγραφικών περιορισμών για τους συμβολαιογράφους- απελευθέρωση της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογράφων που συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς ή και ανάθεση της αρμοδιότητας σε άλλον φορέα (κοινώς, ένας συμβολαιογράφος μιας πόλης θα μπορεί να συμμετέχει σε πλειστηριασμούς σε άλλους νομούς).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ