Κοινωνία

Σε έξαρση η παραβατικότητα ανηλίκων: 10χρονος φύλαγε τσίλιες σε διάρρηξη που έκανε 18χρονη

Ένα αγοράκι μόλις 10 χρόνων εκτελούσε καθήκοντα… τσιλιαδόρου για μια 18χρονη κοπέλα, η οποία διέρρηξε μέσα σε λίγη ώρα δυο σπίτια στην Καβάλα και άρπαξε από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Και οι δυο είναι Έλληνες και συνελήφθησαν μετά από έρευνες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας το απόγευμα της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά τις δυο διαρρήξεις. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η νεαρή –που έχει παρελθόν στις κλοπές- είχε διαρρήξει και άλλο ένα σπίτι στις 22 Αυγούστου, πάλι με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα.

Η 18χρονη παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που άσκησε στην ίδια και τον «άγουρο» συνεργό της δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, αλλά άφησε ελεύθερο τον πιτσιρίκο λόγω της μικρής του ηλικίας. Αναζητούνται, όμως, οι γονείς του για να συλληφθούν για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.
*** Δύο ανήλικοι Έλληνες, ένας 17χρονος και ένας μόλις 14 χρόνων, ήταν και οι δράστες της κλοπής που είχε γίνει από ένα ιατρείο στις Σέρρες στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι δυο ανήλικοι, μπήκαν αθόρυβα στο χώρο και άρπαξαν 500 ευρώ μέσα από το πορτοφόλι μιας 44χρονης, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε από την Ασφάλεια δικογραφία για κλοπή και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

*** Πιτσιρίκος ήταν και ο δράστης της διάρρηξης που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στο σπίτι μιας 53χρονης γυναίκας στην περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας. Ο άγνωστος –τότε- δράστης, που είχε κλέψει κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, αποδείχθηκε ότι είναι Έλληνας μόλις… 13 χρόνων! Σε βάρος του σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού σταθμού δικογραφία για κλοπή που περιλαμβάνει και τους γονείς του, για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

*** Εξιχνιάστηκε από έρευνα της Ασφαλείας μία απόπειρα κλοπής που είχε γίνει στις 19 Ιουλίου σε ένα σπίτι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας και σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος ενός 17χρονου Έλληνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...