Περιβάλλον

Σαρώνει ο «Δαίδαλος» – Άσπρισαν από το χαλάζι Φθιώτιδα, Κατάκολο και Μαραθώνας (εικόνες)

  • Έντονη χαλαζόπτωση στη Φθιώτιδα
  • Χιονισμένο έμοιαζε το Κατάκολο
  • Το «έστρωσε» το χαλάζι και στον Μαραθώνα
  • Ο καιρός σήμερα

Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, το Κατάκολο Ηλείας, και τον Μαραθώνα.

Βγήκαν τα εκχιονιστικά στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας όπου η έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυκλοφορία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.

«Χιονισμένο» το Κατάκολο Ηλείας

Ο «Δαίδαλος» χτύπησε στο πέρασμά του και το Κατάκολο Ηλείας όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο λιμάνι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες το οδόστρωμα καλύφθηκε από το χιόνι.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Χαλάζι και στον Μαραθώνα

Η κακοκαιρία όμως έπληξε και τον Μαραθώνα όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα να λεπτά να δείχνουν όλα χιονισμένα.

Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει το irafina.gr:

Η κακοκαιρία σάρωσε και τη Ρόδο

H Ρόδος δεν έμεινε «αλώβητη» από το πέρασμα της κακοκαιρίας, καθώς ένα εκδρομικό σκάφος το οποίο ήταν δεμένο στην θαλάσσια περιοχή του Κορακόνερου, παρασύρθηκε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να βγει στη στεριά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που το βράδυ θα περιοριστούν στην Πιερία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μειωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ