Ενέργεια

Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο με Total-Edison-ΕΛΠΕ

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο στην κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας για την οποία η σύμβαση είχε μονογραφηθεί το Μάρτιο, ακολούθησε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ μετά την υπογραφή η σύμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση. Το «οικόπεδο 2» είναι μία από τις 20 περιοχές του Ιονίου και του νότιου Κρητικού πελάγους που είχαν προκηρυχθεί το 2014 για έρευνες υδρογονανθράκων.

Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού είχαν επίσης υποβληθεί προσφορές για τα «μπλοκ» 1 (βορειοδυτικά της Κέρκυρας από τα ΕΛΠΕ), και 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος), επίσης από τα ΕΛΠΕ.

Η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ομιλητές θα είναι ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, ο πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy, ο πρέσβης της Ιταλίας Efisio Luigi Marras, ο Bernard Clement, αντιπρόεδρος του ομίλου της Total για την Κασπία και τη Νότια Ευρώπη, ο Maurizio Coratella, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Έρευνας και Παραγωγής του ομίλου Edison και o Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...