Κοινωνία

Σάλος: Πρύτανης κουνούσε ειρωνικά το πορτοφόλι του σε φοιτητές που ζητούσαν δωρεάν σίτιση (βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί από την απαράδεκτη συμπεριφορά του πρύτανη του Πανεπιστημίου ΜακεδονίαςΑχιλλέα Ζαπράνη, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των μελών της “Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠαΜακ”.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για μία σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων η αναστολή διανομής δωρεάν συγγραμμάτων, την ελλιπή σίτιση και στέγαση. Ωστόσο, ο κ. Ζαπράνης έδειξε το πλέον σκληρό πρόσωπό του απέναντι στα προβλήματα των νεαρών φοιτητών. Φανερά εκνευρισμένος, βγήκε εκτός εαυτού και υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα καθώς τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει, όχι απλά σε πρύτανη πανεπιστημίου, αλλά σε κανέναν άνθρωπο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κατάσταση εκτρέπεται όταν μία φοιτήτρια προσπάθησε να του εξηγήσει στον κ. Ζαπράνη πως οι παροχές του πανεπιστημίου δεν είναι επαρκείς και ότι οι φοιτητές δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν. Τότε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, πλησίασε την φοιτήτρια επιθετικά κολλώντας το σώμα του πάνω της, εμφανώς εκνευρισμένος λέγοντας: “απαιτώ να με αφήσεις στην ησυχία μου. Δεν είναι επαναστατικό σου δικαίωμα να έρχεσαι ο,τι ώρα θες (…) Το κατάλαβες”, ρωτάει με έντονο ύφος. Άπαντες παρενέβησαν φωνάζονταςπροκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρεκτροπή του κ. Ζαπράνη.

Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ήταν όταν η κοπέλα απάντησε: “Κανένα επαναστατικό δικαίωμα. Ζητώ να φάω δωρεάν”. Τότε, ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚΑχιλλέας Ζαπράνης, στρέφεται ξανά προς την κοπέλα, βγάζει το πορτοφόλι του, εμφανέστατα με σκοπό να ταπεινώσει την κοπέλα, και επιδεικνύει ειρωνικά χαρτονομίσματα λέγοντας: “να πάρε να φας”, σκορπίζοντας κύμα αγανάκτησης και οργής γύρω του.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους προκαλώντας ντροπήοργή και αγανάκτηση.

https://youtu.be/h5UyjuUyu0I

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο το βίντεο αναρτήθηκε στο Youtube την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Οι εικόνες κατακλύζουν τα Social Media προκαλώντας αποτροπιασμό και ιδιαιτέρως καυστικά σχόλια στον κ. Ζαπράνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...