Οικονομία

Ρωσικός τουρισμός: Η Ελλάδα στους προορισμούς με τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα το 2017

Στους δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού για τους Ρώσους τουρίστες, που προσέφεραν κατώτατα όρια στο κόστος οργανωμένων διακοπών, τα χαμηλότερα στο σύνολο των κορυφαίων προορισμών παραλίας για την εν λόγω αγορά, συγκαταλέγεται για το καλοκαίρι του 2017 η Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων σε 3 μεγάλες ρωσικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες Onlinetours.ru, Sletat.ru και Travelata.ru, που επεξεργάστηκε η ρωσική ένωση τουρ οπερέιτορ, ATOR, και αφορούν διακοπές 7 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα με αναχώρηση από τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων των ναύλων επιστροφής, στους 11 πιο δημοφιλείς προορισμούς των ταξιδιωτών αυτών.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία και τη Βουλγαρία προσέφεραν πακέτα διακοπών με το χαμηλότερο κόστος ανάμεσα στους 11 προορισμούς.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τους προορισμούς δεν δείχνουν ποιοι από αυτούς ήταν πιο οικονομικοί σε σχέση με άλλους, αλλά τη σύγκρισή τους σε σχέση με την προσφορά πακέτων χαμηλότερης τιμής.

Έτσι, η ημερομηνία κατά την οποία υπήρξαν τα περισσότερα πακέτα τιμών με τις χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα (με άφιξη στις αρχές Αυγούστου) ήταν η 17η Ιουλίου. Για τις αφίξεις στα μέσα Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ελάχιστες τιμές πακέτων για Ελλάδα και Βουλγαρία έπεσαν περαιτέρω, όμως στα μέσα του Σεπτεμβρίου ανέβηκαν.Η ATOR επισημαίνει ότι οι ελάχιστες τιμές πακέτων για Ελλάδα και Βουλγαρία, στις περισσότερες περιπτώσεις περιλάμβαναν απλώς διαμονή χωρίς γεύματα και δεν αφορούσαν all inclusive.
Από αυτή την άποψη, η Τουρκία προσέφερε ακόμη πιο ανταγωνιστικό προϊόν για μαζικό τουρισμό.

Όσον αφορά την Τουρκία, τις πιο ανταγωνιστικές τιμές προσέφερε ο τουρ οπερέιτορ PegasTouristik, και ακολούθησαν οι ANEX Tour, NTK Intourist και TUI Ρωσίας.Στην Ελλάδα τα πακέτα με το μικρότερο κόστος προσέφεραν στη Ρωσία οι Sunmar και Pegas Touristik καθώς και οι ANEX Tour, Biblio Globus και Russian Express.Στη Βουλγαρία οι αντίστοιχοι τουρ οπερέιτορ ήταν οι Biblio Globus, NTK Intourist και TUI Ρωσίας.

Δείτε την κατάταξη με τους προορισμούς που προσέφεραν τα πιο οικονομικά πακέτα στη ρωσική αγορά το καλοκαίρι του 2017:
1. Ιταλία
2. Ισπανία, Τυνησία, Ταϋλάνδη
3. Κύπρος
4. Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία
5. Ρωσία: Κριμέα, Σότσι, Ανάπα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ