Κυβέρνηση

«Ρωσική ρουλέτα» για την "τραβεστί" Βουλή: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Εκκλησίας - Δεν βγαίνουν τα...κουκιά για την αλλαγή φύλου


Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τι θα γίνει τελικά με το περιβόητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή φύλου, που ναρκοθετεί από το στράτευμα μέχρι το καθεστώς του Αγίου Όρους. Με «ρώσικη ρουλέτα» προσομοιάζει η ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου καθώς μετά την απόφαση και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 3, η κυβέρνηση ελπίζει μόνο στους απόντες ή στην «δεξαμενή» των ανεξάρτητων βουλευτών για να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με τα έως τώρα δεδομένα το νομοσχέδιο αναζητά 4 επιπλέον θετικές ψήφους για να «κλειδώσει» την πλειοψηφία των 151 καθώς στο «ναι» κατευθύνονται οι 140 – από συνολικά 144 – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 6 βουλευτές του Ποταμιού και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την ΔΗΣΥ που δήλωσε ότι διαφοροποιείται από την κεντρική απόφαση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως από το στρατόπεδο των 153 βουλευτών της συμπολίτευσης έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο για την αλλαγή φύλου ανηλίκων, οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ ενώ με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη).

Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

Παντως στους διαδρόμους της Βουλής επικρατεί κυριολεκτικά πυρετός και νευρικότητα αφού μετά την χθεσινή συνεδρίαση και την έντονη κριτική φάνηκε ξεκάθαρα πως δύσκολα βγαίνει η πολυπόθητη πλειοψηφία των 151 για να περάσει το άρθρο 3 στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Το χειρότερο για τους κυβερνώντες είναι πως οι...αντιρρησίες δεν είναι μόνο βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως προτίθενται να καταψηφίσουν, αλλά και μέλη της Κοινοβουλετικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκάθαρα αντίθετη στάση έχουν κρατήσει ΝΔ, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, επομένως η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βρίσκεται σε εσωκομματική προεκλογική διαδιακασία και που δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της εν όψει της ψηφοφορίας το μεσημέρι θα κάνει η διαφορά.

Πάντως τις πρόσφατες δηλώσεις του "μνηστήρα" του αρχηγικού θώκου της Γιάννη Ραγκούση δέχτηκαν και οι λοιποί υποψήφιοι, οπότε κατά τα φαινόμενα τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ κλείνουν προς το ΝΑΙ. Αν και τις τελευταίες ώρες έντονα "παίζει" το σενάριο της αποχής!

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής άρχισε στις 09:15 και στις 13:00 έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

Πέραν από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αρνητικοί είναι οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Γενιά, Γ.Μιχελογιαννάκης, Μ.Μπόλαρης και Δ.Γάκης , οι 76 βουλευτές της ΝΔ, οι 16 βουλευτές της ΧΑ, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ και οι επτά βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Μόνο το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο για τροποποίηση του άρθρου 3 για να να καταψηφιστεί μόνο το όριο ηλικίας των 15 ετών, αλλά το γινάτι βγάζει μάτι και αυτό διεφάνη χθες από την στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

Ένταση ξέσπασε στην Ολομέλεια μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της Ενωσης Κεντρώων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα…. δεν είναι ωραία πράγματα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, φράση που προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Βούτση, ο οποίος καθόταν δίπλα από τον προεδρεύοντα.

«Είναι ωραία πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας την «έκρηξη» του αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος είπε «Ντροπή σας!» απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.

«Θέλουμε δημοκρατία και μια θέση της εκκλησίας, ο Παπαφλέσσας πολέμησε, όχι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ιεραρχών στην κυβέρνηση

Κι ενώ αυτήν την ώρα στο κοινοβούλιο έχει τεθεί επί τάπητος το πολύκροτο ζήτημα του κυβερνητικού νομοθετήματος περί αλλαγής φύλου, και χθες Ιεράρχες ξεσπάθωσαν κατά της κυβέρνησης.

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και συμπλήρωσε πως «η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Η Εκκλησία έχει την θέση της και δε μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στην ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Κατηγορηματικά αντίθετος με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η διαφωνία είναι σε όλο το σκεπτικό του νομοσχεδίου αυτού. Υπάρχει κάτι το πρωτοφανές, νόμος της ελληνικής Πολιτείας να δημιουργεί αρνητικό Δίκαιο και όχι θετικό Δίκαιο. Αυτά γίνονται για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία και η Βουλή ψηφίζει τέτοιου είδους νομοθετήματα. Δεν μπορεί να νομιμοποιείται μία παρά φύση κατάσταση" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και πρόσθεσε:

"Ο νόμος προστατεύει και σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αυτή η αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου δεν είναι μία μονομερής κατάσταση στον άνθρωπο, έχει να κάνει με τον όλον άνθρωπο. Έχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχή και σώμα και πνεύμα και κάθε διάσταση αυτής της ανθρώπινης φύσεως. Όταν νομιμοποιεί μία διάσταση φύσεως και βουλήσεως ή θελήσεως του ανθρώπου, νομιμοποιεί μία διάσπαση του ανθρώπου, όχι μία ενότητα... Αυτό είναι παρά φύση ψευδαίσθηση στον άνθρωπο, δεν μπορεί να θέλει άλλο και να είναι άλλο η φύση του, τότε βρίσκεται σε μία παρά φύση κατάσταση. Εάν είναι οι λόγοι ιατρικοί, θα πρέπει η ιατρική να λύσει το πρόβλημα, αλλά όχι μία νομοθεσία με αυτόν τον τρόπο τον αυθαίρετο".

"Η Εκκλησία δέχεται τους ανθρώπους αυτούς, αλλά δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το οποίο πρεσβεύουν. Εμείς δεν απορρίπτουμε τους ανθρώπους, δεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι, με τα πάθη του, τις αδυναμίες του, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε ως τρόπο ζωής και ύπαρξης το οποιοδήποτε πάθος" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και σημείωσε ότι "κανέναν άνθρωπο δεν βάζουμε απέναντι μας. Η Εκκλησία δέχεται τους πάντες... Όπως η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί ότι νομιμοποιείται η κλοπή ή ο φόνος, το ίδιο πράγμα είναι για την Εκκλησία. Η Εκκλησία δέχεται τον καθένα ο οποίος πάσχει, όπως ο γιατρός δέχεται τον ασθενή... Τον ασθενή τον δεχόμεθα, τον σεβόμεθα, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ασθένεια του, θα πεθάνουμε και εμείς μαζί με αυτό, θα πεθάνει όλη η άλλη κοινωνία. Άρα, τον δεχόμεθα και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να θεραπευτεί".

Σε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος είπε

“Βλέπουμε σήμερα και στην Πατρίδα μας διάφορα περίεργα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή και διερωτώμεθα: τι λέγει ο λαός; Πως δέχεται ο κόσμος την διδαχή του Κυρίου, πως δέχεται την διδασκαλία του Ευαγγελίου; Ότι ήταν τότε, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα και δυστυχώς συνεχίζεται. Φόβος κατέλαβε πάντας. Αντί να χαρούν που αναστήθηκε ένα παλικάρι, φοβούνται και εξαφανίζονται. Δεν έχουν τον φόβο δηλαδή το δέος, αλλά τον πανικό.

Δεν βλέπετε και σήμερα τον λαό της Ελλάδος; Ποιος ασχολείται με τα παράνομα και τα αντιευαγγελικά νομοσχέδια; Για τα πνευματικά δεν ακούμε καμία αντίδραση από τον λαό.

Όμως όταν κανείς έχει πίστη εις την δύναμη του Χριστού και εις την Ανάσταση δεν έχει φόβο αλλά χαίρει.

Βλέπετε αδελφοί μου ότι το Ευαγγέλιο έχει πάντοτε επίκαιρα μηνύματα.

Δυστυχώς έχουμε το σώμα πολλών βουλευτών που νομιμοποιούν την αμαρτία και ξέρετε τι θα ακολουθήσει; Καταστροφή.

Το ερώτημα είναι θα μας πιάσει φόβος ή θα έχουμε την δύναμη να ομολογήσουμε το Χριστό;»”

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος σχολίασε:

“παρά την αποκάλυψη του Υιού και Λόγου του Θεού εις τον κόσμο, ο άνθρωπος επιλέγει πεισματικά την αυτονόμηση και την εκπλήρωση του ιδίου θελήματος, απομακρύνοντας τον Θεό από την ζωή του. Αντί Εκείνου ειδωλοποιεί και λατρεύει τον εαυτό του, πραγματοποιώντας οτιδήποτε του προσφέρει ευχαρίστηση. Απαιτεί και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο να υποτάσσεται στο εγώ του, ακόμη και αν πολλές φορές αυτά που ζητά αντιβαίνουν και στην φύση του και στην ηθική. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο νομοθέτημα στην χώρα μας, η επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών ! Το νομοθέτημα αυτό είναι ύβρις και βλασφημία κατά του Θεού”.

Αλλά και σε παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος αφού αναλύει τα προβλήματα του νομσχεδίου καταλήγει:

“Σκέπτομαι λοιπόν μήπως αντί όλων αυτών, των τόσων επικίνδυνων ακόμα και για την υπόσταση του έθνους, θα έπρεπε η Πολιτεία να σκύψει σε όλα αυτά τα παιδιά και εφήβους που τυχόν αντιμετωπίζουν θέματα διαταραχής ταυτότητας και φύλου, να τους αντιμετωπίσει, με σεβασμό και αγάπη, συμβουλευτικά και παιδαγωγικά και όχι να προδιαγράφει το μέλλον τους, από την τόσο νεαρή και τρυφερή ηλικία, με ένα τέτοιο τρόπο που θα τα σφραγίσει για όλη τους την ζωή; Είναι η Ελληνική κοινωνία έτοιμη να δεχθεί τέτοιου είδους «εκσυγχρονισμούς»; τους θέλει; Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της και όχι οι αυξημένοι δείκτες ανεργίας, οι στρατιές των νεόπτωχων, η εθνική αιμορραγία με τους εκατοντάδες νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, η κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών και τόσα άλλα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και μεταμορφώνουν την καθημερινότητα σε βίο - αβίωτο;

Γνωρίζω πως πολλοί είναι εκείνοι που θα παρερμηνεύσουν τον φτωχό αυτό προβληματισμό. Κάποιοι θα τα θεωρήσουν.. «γραφικά», κάποιοι άλλοι θα θελήσουν να μας προσάψουν.. «ταμπέλες», σύνηθες φαινόμενο και αυτό των καιρών… όμως ο Θεός γνωρίζει πως μοναδικό κίνητρο και κριτήριο είναι η φωνή της συνειδήσεως ενός Επισκόπου, ο οποίος αισθάνεται το μέγεθος της ευθύνης και της αποστολής του. Ενός Επισκόπου, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα τον λόγο του Κ.Παλαμά: «Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».”

Τέλος και ο Μητροπολίτης Πατρών σε νέα παρέμβασή του αναφέρει: “Αὐτή τήν ἐσχάτη ὥρα, ὄχι μόνο ὅσον ἀφορᾶ στό νομοσχέδιο περί τῆς ἀλλαγῆς φύλου, ἀλλά καί γενικώτερα, προσευχόμεθα νά μή παραδώσῃ Κύριος ὁ Θεός, τόν τόπο μας στόν ἠθικό κατήφορο καί τήν καταστροφή ἐξ αἰτίας τῶν ἁμαρτιῶν μας καί τῆς ἀποστασίας μας ἀπό τό ἅγιο θέλημά Του.

Ὁ Θεός χρησιμοποιεῖ τούς ἀπίστους καί ἀθέους, προκειμένου νά παιδαγωγήσῃ καί νά συνετίσῃ τόν λαό Του. Φτάσαμε στό χῶμα. Γίναμε ἕνα μέ αὐτό. Ἡμάρτομεν, ἡνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν ἐνώπιον τοῦ Κυρίου. Τώρα ἔρχονται οἱ καρποί τῆς ἁμαρτωλῆς σπορᾶς τόσων δεκαετιῶν, ἀλλά καί τοῦ νῦν καιροῦ.

Φωνάξαμε καί φωνάζομε στούς ἔχοντας τήν εὐθύνη γιά τίς τύχες τῆς Πατρίδος μας, κατά καιρούς. Ἀλλά δέν μᾶς ἤκουσαν καί δέν μᾶς ἀκούουν, διότι

α) Δέν πιστεύουν στό θέλημα τοῦ Θεοῦ

β) Δέν ἀγαποῦν τήν Πατρίδα

γ) Δέν σέβονται τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα

δ) Δέν λαμβάνουν ὑπ’ ὄψη τους τήν ἠθική τάξη καί τήν συνοχή καί ἑνότητα τῆς κοινωνίας

ε) Δέν ἔχουν ἠθικές ἀναστολές, διότι δέν πιστεύουν στήν αἰώνια ζωή

στ) Εἶναι φερέφωνα ξένων συμφερόντων καί δυνάμεων

ζ) Διότι ὁ Λαός ἀβασάνιστα δίδει τό πηδάλιο σέ κακούς οἰακοστρόφους.

Τώρα λοιπόν, ἄς θρηνήσωμε ἐπί τῶν πνευματικῶν, οἰκογενειακῶν καί κοινωνικῶν ἐρειπίων.

Ἄς ἐλπίσομε ὅτι δέν θά ὑπερψηφιστῆ τό ἐπίμαχο ἀντίθεο, τό ἀπαξιωτικό γιά τόν ἄνθρωπο καί διχαστικό γιά τήν κοινωνία νομοσχέδιο περί τῆς ἀλλαγῆς φύλου.

Ἄν, ὅ μή γένοιτο, συμβῆ τό ἀντίθετο, τότε ἄς κλαύσωμε γιά τά παιδιά μας πού τυχόν θά παρασυρθοῦν καί θά ἀκολουθήσουν αὐτές τίς καταστροφικές καταστάσεις καί ἁμαρτωλές ἐπιλογές.

Ἄς κλαύσωμε γιά τούς γονεῖς πού θά πιοῦν τέτοια πικρά ποτήρια.

Ἄς κλαύσωμε γιά τήν δύστυχη Πατρίδα μας καί τό κατάντημά της, ἐξαιτίας ἀνθρώπων πού δέν ὑπολογίζουν οὔτε ἱερά, οὔτε ὅσια.”

Ἄς καύσωμε γιά τά φταιξίματά μας καί ἄς ζητήσωμε, ἐν βαθυτάτῃ μετανοίᾳ, τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ, οἱ πάντες.

Περιστερίου Χρυσόστομος: ''Αυτό είναι μια εκτροπή της φύσεως''

"Σήμερα βλέπουμε ότι όσοι σήμερα ασχολούνται με αυτή την ιστορία θέλουν να επιβάλουν στην πλειοψηφία αυτό το οποίο έχουν, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν θα το λύσει ούτε η πολιτεία ούτε η Εκκλησία, θα το λύσει η επιστήμη που σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει την επιστήμη και όχι εμάς, και οι πλειονότης των ιατρών είναι κατά αυτού του νομοσχεδίου" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή "ΕΜΕΙΣ" του καναλιού Ε.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για την ταυτότητα του φύλου τόνισε: "Αυτό είναι μια εκτροπή της φύσεως και πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε, διότι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι φυσιολογικό. Κανένα παιδί δεν έχει αποκρυσταλώσει την προσωπικότητά του στα 15 του, είναι ατελές, ο χαρακτήρας θέλει ακόμη επεξεργασία."

Σε ερώτηση πως είδε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος δήλωσε ότι κανένας πολιτικός δεν πρέπει να ξαναμπεί στην Εκκλησία αν ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, ο Μητροπολίτης Περιστερίου τόνισε: "Αυτά είναι ακρότητες, δεν μπορεί η Εκκλησία να στείλει κάποιον έτσι απλά στο πυρ το εξώτερον. Στην Εκκλησία υπάρχει η Βασιλική οδός που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, της μιας πλευράς και της άλλης πλευράς."

"Τώρα εάν κάποιος έχει αυτή την διαστροφή η Εκκλησία δεν μπορεί να τον αποκλείσει, διότι το κύριο γνώρισμα της Εκκλησίας είναι η αγάπη και ειδικά σε ανθρώπους που πάσχουν. Εγώ έκανα σε ιδρύματα 30 χρόνια και είχαμε τέτοια γεγονότα, αλλά τότε ήταν ορισμένοι παιδονόμοι οι οποίοι κατορθώνανε το παιδί να το βάλουν σε μια τάξη" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Περιστερίου ανέφερε ότι "δεν πρέπει να λησμονούμε ότι δεν είναι τυχαίο αυτό το νομοσχέδιο, δηλαδή λύσανε όλα τα προβλήματα και τώρα θέλουν να λύσουν το πρόβλημα του φύλου; Επίσης δεν είναι τυχαία και η σύγκρουση με την Εκκλησία την δεδομένη στιγμή, οι πολιτικοί στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον, ώστε να περάσει στο ντούκου όλα τα άλλα θέματα που έχουμε με τα φορολογικά π.χ."

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Περιστερίου δήλωσε: "Η αλλαγή του φύλου φέρνει μια αναστάτωση μέσα στην οικογένεια, ούτε ο πατέρας αλλά ούτε η μητέρα θα μπορούν να ελέγξουν το παιδί. Οι πολιτικοί κατάφεραν να διαλύσουν την οικογένεια, και σήμερα τα παιδιά παίρνουν αποφάσεις στο πεζοδρόμιο και στην καφετέρια".

https://www.youtube.com/watch?v=LZURNtcmOPs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ