Κόσμος

Ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους στη Συρία

Ο συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην πόλη Μαγιαντίν, ένα από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι δυνάμεις του καθεστώτος εισήλθαν στη Μαγιαντίν και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους κτίρια στο δυτικό τμήμα της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το ΙΚ ελέγχει από το 2014 τη Μαγιαντίν, που βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Έζορ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 40 χλμ. νότια της Ντέιρ Έζορ, σε πολλές συνοικίες της οποίας εξακολουθεί να έχει παρουσία η εξτρεμιστική οργάνωση.

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από το 50% της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και δύο ξεχωριστές επιθέσεις για την εκδίωξή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τη μια πλευρά, οι κυβερνητικές δυνάμεις που προωθήθηκαν γρήγορα από τα δυτικά προς τον Ευφράτη με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την άλλη, μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που επιχειρεί από την ανατολική πλευρά του ποταμού.

Στο μεταξύ, ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 που επιχειρούσε στη Συρία έκανε αναγκαστική προσγείωση στη συριακή επαρχία Χάμα λόγω μηχανικής βλάβης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα πάντα με το RIA.

To Mi-28 φέρεται να συνόδευε ένα άλλο ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο, ένα Mi-8, στο οποίο επέβαιναν ρώσοι παρατηρητές της εκεχειρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως κατέρριψε ένα ρωσικό ελικόπτερο νότια της πόλης Σέιχ Χαλάλ στην επαρχία Χάμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το Mi-28 υπεβλήθη σε έλεγχο μετά την αναγκαστική προσγείωση και πως δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι δέχθηκε πυρά. Μια ομάδα διάσωσης μετέφερε με ασφάλεια το πλήρωμα σε αεροπορική βάση μετά την προσγείωση, σύμφωνα με το RIA.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...