Κοινωνία

Προσοχή! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες…Ζήτησε να τον βράσουν

Ένας Μαλαισιανός γκουρού του Ταοϊσμού έχασε τη ζωή του την ώρα που εκτελούσε παράσταση κατά την οποία καθόταν στον ατμό ενός μαγειρικού σκεύους που έβραζε, καλυμμένος με ένα γιγάντιο μεταλλικό καπάκι.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (25/10), ο 65χρονος Λιμ Μπα υπέστη καρδιακή προσβολή και εγκαύματα κατά την εκτέλεση της τελετουργίας κατά τη διάρκεια ταοϊστικού φεστιβάλ σε κινεζικό ναό αργά τη Δευτέρα.

Οι πιστοί που παρακολουθούσαν την τελετή, κατά την οποία ο Λιμ καθόταν σε ξύλινη πλατφόρμα που ισορροπούσε πάνω από το μαγειρικό σκεύος, άκουσαν χτύπους να προέρχονται μέσα από το καπάκι ύστερα από περίπου μισή ώρα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοντ Ισμαήλ Ιμπραήμ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Μπερνάμα ότι το πλήθος, στο οποίο βρισκόταν και ο γιος του θύματος, «είδαν το καπάκι να κινείται και μόλις το σήκωσαν βρήκαν το θύμα αναίσθητο».

https://youtu.be/bXkfrqHT-dM

Ο θάνατος του Λιμ επιβεβαιώθηκε σχεδόν άμεσα, στο ναό Κουάλα Σανγκλάνγκ, στο βόρειο κρατίδιο Κεντά.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Λιμ τελούσε την πρακτική αυτή για δέκα χρόνια, και μαζί του στο σκεύος τοποθετούνταν διάφορα φαγητά, όπως καλαμπόκι και γλυκόψωμα, για να ψηθούν στον ατμό.

Η τελετή αποτελούσε μέρος του ταοϊστικού Φεστιβάλ των Εννέα Αυτοκρατόρων Θεοτήτων.

Η οικογένεια του θύματος είχε φέρει ένσταση στην τελετή, αφού ο Λιμ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδίας πέρσι.

«Ο πατέρας μου υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδίας πέρσι. Δεν σκέφθηκα ότι αυτή η τελετή θα ήταν η τελευταία του», δήλωσε ο γιος του Λιμ, Λιμ Κανγκ Χουάι.

Δεν είναι ασυνήθιστο πράξεις που απαιτούν τεράστια σωματική δύναμη και αντοχή να εκτελούνται σε φεστιβάλ στην πολυεθνική Μαλαισία, όπως για παράδειγμα το περπάτημα πάνω σε θραύσματα γυαλιού.

Οι Κινέζοι αποτελούν το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού 31 εκατομμυρίων της Μαλαισίας, με την πλειοψηφία τους να ακολουθούν τον Ταοϊσμό – ένα φιλοσοφικό και θρησκευτικό σύστημα πίστεως που έχει τις ρίζες του στις κινεζικές παραδόσεις – ή τον Βουδισμό.

Περίπου το 60% του πληθυσμού της Μαλαισίας είναι Μουσουλμάνοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...