Τεχνολογία

Προσοχή! Τι πρέπει να κάνετε για να είναι ασφαλής η σελίδα σας στο Facebook

Για τις μικρές επιχειρήσεις, το Facebook και η διατήρηση μίας σελίδας στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί πλέον μία από τις βασικές μορφές μάρκετινγκ. Και η ασφάλεια του περιεχομένου αυτής της σελίδας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οπότε καλό είναι να ακολουθείτε ορισμένες βασικές αρχές που έχουν σχέση με την ασφάλεια, όπως είναι:

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει σαφείς κανόνες αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να διαχειριστούν τη σελίδα σας. Ενώ οι περισσότεροι διαχειριστές συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της σελίδα σας στο Facebook, όσο περισσότερους έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος ασφάλειας που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

• Βεβαιωθείτε ότι έχει ανατεθεί ο σωστός ρόλος σελίδας σε κάθε διαχειριστή βάσει των απαιτήσεων της δουλειάς του: Διαχειριστής (Admin), Εκδότης (editor), Συντονιστής (moderator), Διαφημιζόμενος (advertiser) ή Αναλυτής (analyst). Αναζητήστε την επιλογή «Ρόλοι σελίδας» στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook για λεπτομέρειες σχετικά με τον διαφορετικό τύπο πρόσβασης που παρέχεται σε κάθε ρόλο.

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει από τον ρόλο του Διαχειριστή όλους τους υπαλλήλους σας εφόσον αποχωρήσουν από την επιχείρησή σας. Για να διαχειριστείτε τους ρόλους σελίδας, μεταβείτε στη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στους Ρόλους σελίδας. Αφαιρέστε τους πρώην υπαλλήλους κάνοντας κλικ στο X δίπλα στο όνομά τους και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση Αλλαγών.

• Ενεργοποιήστε τις εγκρίσεις σύνδεσης για όλους τους λογαριασμούς στο Facebook - συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σας- που μπορεί να διαχειρίζονται τη σελίδας σας. Οι εγκρίσεις σύνδεσης είναι ένας μηχανισμός ασφαλείας που απαιτεί την εισαγωγή ενός συγκεκριμένου κωδικού όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από μία μη αναγνωρισμένη συσκευή. Ο κωδικός θα αποσταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις εγκρίσεις σύνδεσης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας.

• Ασφαλίστε τις κινητές συσκευές σας. Το Facebook βασίζεται στα κινητά τηλέφωνα για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, που σημαίνει ότι η ασφάλεια του κινητού σας τηλεφώνου είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του λογαριασμού σας στο Facebook και της σελίδας σας ασφαλή. Μπορείτε να ασφαλίσετε την κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας όλες τις λειτουργίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνό σας, όπως κωδικούς PIN, και κωδικούς πρόσβασης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...