ΗΠΑ

Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος που «καίει» τον Τραμπ - Οι επαφές του στην Αθήνα

Εμφανίστηκε σαν «κομήτης» στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Γιώργου Πατούλη, δήλωσε σύμβουλος του Προέδρου Τράμπ και είχε επαφές με το σύνολο σχεδόν της πολιτικής Ηγεσίας της χώρας μας.

Ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε και όλοι πίστεψαν ότι επιτέλους είχε βρεθεί ο άνθρωπος με τον οποίο η Αθήνα θα στέλνει μηνύματα απευθείας στον πλανητάρχη.. Ο ανθρωπός μας στην Λευκό Οίκο είχε βρεθεί... Σήμερα o Έλληνας ομογενής, «καίει» τον Τραμπ λέγοντας ότι είχε «υπόγειες» επαφές με τις Ρωσικές αρχές, για τις οποίες κατέθεσε ψέμματα στο FBI. Επιπλέον, όπως ο ίδιος ομολόγησε προσπάθησε να αποκτήσει πληροφορίες που θα έπλητταν την Χίλαρι Κλίντον και θα ευνοούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο στην προεκλογική του εκστρατεία.

Το επιτελείο Τράμπ δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός σύμβουλος και οτι η σχέση του με την αμερικανική διοίκηση ήταν περισσότερο εθελοντική.

«Ένας χαμηλού επιπέδου εθελοντής»
Θέλοντας μάλλον να πάρει απόσταση από τα όσα τον κατηγορεί ο Παπαδόπουλος, ο Ντόναλτ Τραμπ είπε σήμερα πως ήταν απλά ένας άγνωστος εθελοντής στην καμπάνια του.

«Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους DEMS! (σ.σ.: τους Δημοκρατικούς)» σημείωσε με ανάρτησή του στο twitter.

Ποιός είναι ο ελληνο-αμερικανός που «καίει» τον Τραμπ

Ο νεαρός οικονομολόγος Τζόρτζ Παπαδόπουλος ειδικεύεται σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και είναι γιός του πρώην Προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ.

Ηρθε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2016 και μίλησε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ σημειώνοντας οτι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι». Λίγο μετά μάλιστα παρακάθησε σε δείπνο που του παρέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και στο οποίο συμμετείχαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Ολοι είχαν πιστέψει ότι είχε βρεθεί επιτέλους ο πρόσωπο κλειδί που θα άνοιγε τις πόρτες του Λευκού Οίκου και θα βοηθούσε αποφασιστικά στα εθνικά θέματα.

Σε αυτό το γεύμα ο Τζώρτζ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο που θα παίξει η Εκκλησία για την έξοδο απο την κρίση αλλά και στις σχέσεις της νέας διοίκησης με την Κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ. Ο νεαρός ελληνοαμερικανός φέρεται να είπε ότι «δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση προέρχεται απο την Δεξιά η την Αριστερά, σημασία έχει η έξοδος από την κρίση..»

Με ρίζες απο την Θεσσαλονίκη, αφού είναι εγγονός του πολύ γνωστού στην συμπρωτεύουσα γιατρού αγγειοχειρουργού Γιώργου Παπαδόπουλου, ο νεαρός ελληνοαμερικανός το έριξε και έξω. Στο stage live όπου εμφανιζόταν ο Γιώργος Ρέμος ήταν συχνά πρώτο τραπέζι πίστα ενω έβγαλε και φωτογραφίες για να θυμάται τα βράδια του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τις επόμενες ημέρες ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος που ήξερε πολύ καλά να πουλάει τον εαυτό του, συναντήθηκε ακόμα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε σειρά κατ' ιδίαν επαφών με πολλούς πολιτικούς, όπως με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, έδωσε συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ενώ έκλεισε ραντεβού και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνολικά τρεις συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου κατηγορούνται για «βρώμικες» επαφές με την Ρωσία. Από αυτούς  μόνο ο Παπαδόπουλος δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...