Πολιτική

Παυλόπουλος: Στέλνουν σε κάθε ιταμό εισβολέα το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: «Μολών λαβέ»

«Το πάνδημο “ΟΧΙ”, που αντέταξαν οι Έλληνες στον ιταμό εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, συνιστά, για πάντα και ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας, την προμετωπίδα του Φρονήματος του Λαού και του Έθνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι το διαχρονικό “ΟΧΙ” σε καθέναν που επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Ένα “ΟΧΙ” που μετατρέπεται, αυτομάτως, στο επίσης διαχρονικό “ΝΑΙ” στην Ειρήνη, στην Δημοκρατία, στην Δικαιοσύνη και στα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε σ' εκείνα που εμπεδώνουν τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Λίγο νωρίτερα, απευθυνόμενος στον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους, που, με τους εντυπωσιακούς του ελιγμούς πάνω από τον χώρο της παρέλασης, καθήλωσε τους Θεσσαλονικείς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: «Μολών λαβέ». Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας».

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή επίδειξη ακριβείας με πολεμικό αεροσκάφος F-16 που έκανε ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ. Μέσα από το αεροσκάφος ο πιλότος ευχήθηκε «Χρόνια πολλά Ελλάδα» και είπε ότι «οι Ήρωες πολεμούν ως Έλληνες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...