Βαλκάνια

Παρέμβαση των ΗΠΑ για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας που εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών

Διπλή αμερικανική παρέμβαση εκδηλώθηκε με αφορμή αποκαλύψεις των ιταλικών εισαγγελικών αρχών περί εμπλοκής του τέως υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης προς την Ιταλία.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Φωνής της Αμερικής», ο βοηθός αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι, δήλωσε πως η αμερικανική πλευρά στηρίζει πλήρως τους εισαγγελείς και τους δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση, ακόμα και αν θα φτάσουν οι έρευνές τους σε υψηλά κλιμάκια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Ντόναλντ Λιου, δήλωσε σήμερα πως κανείς δεν πρέπει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση Ταχίρι τόνισε πως «αν είναι ένοχος θα πρέπει να τιμωρηθεί, αν είναι αθώος οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν».
Ο Αμερικανός πρέσβης είχε, εξάλλου, σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λιουλεζίμ Μπάσα. Ο τελευταίος δήλωσε αμέσως μετά ότι «το κράτος των έμπορων ναρκωτικών αρχίζει να ξηλώνεται».

Εν τω μεταξύ, η καταψήφιση, χθες, από την αλβανική Βουλή, με τις ψήφους της συμπολίτευσης, του αιτήματος της εισαγγελίας βαρέων ποινικών αδικημάτων για άρση της ασυλίας του νυν βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι, που κατηγορείται για ανάμιξη σε διακίνηση ναρκωτικών και παθητική διαφθορά, δεν εμπόδισε σήμερα την ίδια υπηρεσία να διενεργήσει έλεγχο στην κατοικία του Ταχίρι, δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση στο θέμα αυτό που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης