Ένοπλες Συρράξεις

Ο ISIS εκτέλεσε τους δύο Ρώσους ομήρους πολέμου: Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα τους μέχρι τέλους


Τραγικό θάνατο στα χέρια των τζιχανιστών βρήκαν οι δύο Ρώσοι μισθοφόροι, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Συρία. Οι δύο Ρώσοι αρνήθηκαν να διαβάσουν δήλωση αποκήρυξης της χριστιανικής τους πίστης. Εμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα τους.

Ο 39χρονος Ρομάν Ζαμπολότνι κι ο 38χρονος Γκριγκόρι Τσουρκάνου αρνήθηκαν να πουν στην κάμερα ότι ασπάζονται το Ισλάμ κι ότι προσχωρούν στις τάξεις του ISIS.

Οι δύο άνδρες πολεμούσαν για λογαριασμό της ιδιωτικής Ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner Private Military Company όταν τους συνέλαβαν τζιχαντιστές κοντά στο τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στη Συρία, την πόλη Ντέιρ Εζόρ στα ανατολικά.
https://twitter.com/GentleWarior/status/915251305907675137?ref_src=twsrc%5Etfw

Το επίσημο πρακτορείο Amaq της τρομοκρατικής οργάνωσης έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα βίντεο των δύο ομήρων.

«Είναι πολύ θλιβερό, αλλά κατά 99% ο Ρομάν Ζαμπολότνι δεν είναι πλέον ζωντανός, ούτε κι ο δεύτερος αιχμάλωτος», είπε ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Πριν γυριστεί αυτό το βίντεο, τους έδωσαν να διαβάσουν ένα κείμενο με το οποίο θα απέρριπταν την ορθόδοξη πίστη τους, την πατρίδα τους και θα έλεγχαν ότι είναι πλέον μουσουλμάνοι και ότι εντάσσονται στον ISIS. Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους και γι’αυτό τους σκότωσαν αυτοί οι γκάνγκστερ», πρόσθεσε.
https://twitter.com/Ruswariors/status/912730155923263490?ref_src=twsrc%5Etfw

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις ρωσικές αρχές για την τύχη τους...

Νωρίτερα μια επίλεκτη ομάδα Σύρων μαχητών, οι «Κυνηγοί του ISIS», που έλαβαν που ειδική εκπαίδευση στη Ρωσία για να μετάσχουν στην επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ κατά του ISIS στη Συρία, είχε στείλει μήνυμα στην τρομοκρατική οργάνωση να απελευθερώσει τους δύο Ρώσους ομήρους έναντι λύτρων ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τον καθένα, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα σκοτώσει 100 τζιχαντιστές για κάθε όμηρο που θα εκτελέσει η τρομοκρατική οργάνωση.

Ρωσικά μαχητικά, στρατηγικά βομβαρδιστικά και υποβρύχια με πυραύλους κρουζ Kalibr σαρώνουν τους τζιχαντιστές σε Ιντλίμπ και Deir Ezzor.

Δύο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το «Βελίκι Νόβγκοραντ» και «Καλπίνο» κλάσης Kilo (Project 877 Paltus) πραγματοποίησαν χτες μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων cruise τύπου 3M14 “Kalibr” εναντίον στόχων της ISIS στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ.

Τα ρωσικά υποβρύχια εκτόξευσαν συνολικά 10 βλήματα Kalibr κατά ισάριθμων στόχων, του οποίους και κατέστρεψαν, όπως ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Ίγκορ Κανασένκοφ.

Το ρωσικό Ναυτικό διαθέτει ά 22 υποβρύχια της βασικής έκδοσης Project 877, 6 προηγμένα Kilo (Project 636.3), ενώ 6 ακόμη βρίσκονται υπό παραγγελία, για το Στόλο του Ειρηνικού και τα οποία προβλέπεται να παραδοθούν μεταξύ 2019 και 2021.

Τόσο το «Καλπίνο» όσο και το «Βελίκι Νόβγκοραντ» ανήκουν στην βελτιωμένη κλάση Project 636.3.

H νέα κλάση Improved Kilo γνωστή και ως «σιωπηλός φονιάς», εξαιτίας των χαμηλών χαρακτηριστικών θορύβου, έχει μέγιστη ταχύτητα 10 έως 12 κόμβους σε ανάδυση και 17 με 25 κόμβους σε κατάδυση, εκτοπίζοντας 4000 τόνους.

Το υποβρύχιο έχει πλήρωμα 52 ατόμων και αυτονομία συνεχών επιχειρήσεων 45 ημερών και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος από 240 έως 300 μ. το μέγιστο.

Ο οπλισμός των σκαφών αποτελείται από 6 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. από τους οποίους μπορούν να βληθούν και οι Kalibr, ενώ διαθέτει και αντιαεροπορική προστασία με βλήματα 9K34 Strela-3 ή 8 9K310 Igla-1.

Το μήκος της κλάσης ανέρχεται σε 73 μέτρα και σύγκριση το μήκος των ελληνικών Type 214 ανέρχεται στα 65 μ.

Δείτε βίντεο από τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε Ιντλίμπ- Ντέιρ Εζζορ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ