Κόσμος

Ο Τσίπρας ζήτησε από τους Ελληνοαμερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε στην ομογένεια του Σικάγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Chicago Council of Global Affairs.

O πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί, οι εξαγωγές έχουν επίσης αυξηθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ μηνών ενώ παράλληλα ο τουρισμός έχει ενισχυθεί κατά 5 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αγγίξει τα 25 εκατομμύρια μέχρι το 2021.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά 5,4% ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι του χρόνου το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 7,4%. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι όλα αυτά «δεν συνέβησαν τυχαία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός παρέθεσε σημεία της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων ετών.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στην καινοτομία, κάνουν τη χώρα πιο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονται την εξειδικευμένη ελληνική αγορά εργασίας.

Τόνισε, επίσης, ότι τώρα είναι η ώρα να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία της Ελλάδας με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ελληνες επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην ενέργεια, στις υποδομές, στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στον τουρισμό και να αναλάβουν από κοινού έργα με την Ελλάδα σε τρίτες χώρες.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της απόφασης οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης τον επόμενο Σεπτέμβριο, μετά τη λήξη του τελευταίου προγράμματος. «Θα πρέπει να είναι και θα είναι ορόσημο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα χαρακτήρισε την Ελλάδα «δύναμη φιλίας».

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία» τόνισε παράλληλα ο κ. Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι όλοι όσοι μιλούν για το «ιδιαίτερο μομέντουμ» στις σχέσεις Ελλάδας και Ελληνοαμερικανικών έχουν δίκιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και μάλιστα σε επίπεδο υψηλού συμβολισμού, μέσω του πρώην Προέδρου Ομπάμα. «Υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα επέστρεψε και μπορεί να ξαναγίνει δυνατή» είπε ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...