Κοινωνία

Ο Τζορτζ Μπους χούφτωσε ηθοποιό από το αναπηρικό καροτσάκι! Της είπε και βρόμικο αστείο (εικόνα)

Και ενώ τον τελευταίο καιρό το σκάνδαλο Γουάινσταϊν μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ο ισχυρισμός μιας 34χρονης για σεξουαλική επίθεση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο προκαλεί αίσθηση. 

Η 34χρονη Χέδερ Λιντ, ηθοποιός η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρα «Turn: Washington's Spies» υποστήριξε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά ο Τζορτζ Μπους πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ πόζαραν για μια φωτογραφία. Εκείνος ήταν καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, εκείνη στεκόταν δίπλα του και από την άλλη μεριά ήταν η σύζυγός του!

Η επίμαχη φωτογραφία

Η ηθοποιός κατήγγειλε τον 93χρονο πρώην πρόεδρο ποστάροντας τη σχετική φωτογραφία στο Instagram και γράφοντας:

«Οταν είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Τζορτζ Μπους πριν από τέσσερα χρόνια για να προωθήσω ένα τηλεοπτικό ιστορικό σόου στο οποίο εργαζόμουν, μου επιτέθηκε σεξουαλικά καθώς ποζάραμε για μια φωτογραφία. Δεν ακούμπησε το χέρι μου. Με έπιασε από πίσω, ενώ ήταν καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα και ενώ η σύζυγός του Μπάρμπαρα ήταν στο πλευρό του. Μου είπε και ένα βρόμικο αστείο».

Από την ίδια συνάντηση:

Η Λιντ στην ανάρτησή της, η οποία σημειωτέον έχει διαγραφεί, υποστήριζε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της επιτέθηκε σεξουαλικά και δεύτερη φορά: «Και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με άγγιξε ξανά. Η Μπάρμπαρα τον κοίταξε με στιλ ''όχι πάλι''. Ο σωματοφύλακάς του μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να είχα σταθεί δίπλα του για τη φωτογράφιση. Μας είχαν δοθεί οδηγίες να τον αποκαλούμε ''Κύριο Πρόεδρο''. Για εμένα η δύναμη ενός Προέδρου φαίνεται από την ικανότητά του να κάνει θετικές αλλαγές, να βοηθά πραγματικά τους ανθρώπους και να χρησιμεύει ως σύμβολο της δημοκρατίας» κατέληγε η Λιντ στην ανάρτησή της.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος σε δήλωσή του στη Daily Mail τονίζει: «Ο πρόεδρος Μπους ποτέ, κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα προκαλούσε εκ προθέσεως τέτοια πιέση σε κάποιον, και ο ίδιος ζητά ειλικρινά συγγνώμη εάν η προσπάθειά του να κάνει χιούμορ προσέβαλε την κυρία Λιντ».

Η 34χρονη προσέθεσε στην ανάρτησή της: «Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι και εγώ μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δύναμή μου, η οποία δεν είναι και πολύ διαφορετική από αυτή του Προέδρου. Μπορώ να ενσαρκώσω τη θετική αλλαγή. Μπορώ πραγματικά να βοηθήσω τους ανθρώπους. Μπορώ να είμαι ένα σύμβολο δημοκρατίας. Μπορώ να αρνηθώ να τον αποκαλώ Πρόεδρο και να αποκαλύπτω κάθε κατάχρηση εξουσίας που παρατηρώ. Μπορώ να ψηφίσω για Πρόεδρο, να τον ψηφίσω με βάση το χαρακτήρα του, γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές του αποφάσεις προέρχονται από το χαρακτήρα του. Η Λιντ αναφέρει ακόμη ότι αποκάλυψε όσα της έκανε ο Μπους με τους συμπρωταγωνιστές της. «Οι συνάδελφοί μου με βοήθησαν εκείνη την ημέρα και συνέχισαν να με στηρίζουν. Είμαι ευγνώμων για τη γενναιότητα των άλλων γυναικών που έγραψαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους».

Η Λιντ κάτω από την ανάρτησή της δεν δέχθηκε πάντως μόνο μηνύματα συμπαράστασης. Κάποιοι έσπευσαν να της επισημάνουν ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια από το περιστατικό που καταγγέλλει και αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός για να το αποκαλύψει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...