Κοινωνία

Ο «Μόντι» πίσω από το διπλό συμβόλαιο θανάτου στο Περιστέρι: «Όλα εντάξει, η δουλειά τελείωσε»

Ο «Μόντι» από την Αλβανία, ο ιδιοκτήτης… γραφείου «ενοικίασης» εκτελεστών, είναι ο ηθικός αυτουργός της υπογραφής του διπλού συμβολαίου θανάτου, με θύμα ζευγάρι Αλβανών στο Περιστέρι, στις 3 Φεβρουαρίου 2017, και ο μοναδικός παραμένει ασύλληπτος. Το 53χρονο θύμα είχε δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό στον εκτελεστή με τα… 20 πρόσωπα, ως «επένδυση» στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης σε κτήματα της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο «Μόντι» και ένας 46χρονος συμπατριώτης του δεν επέστρεψαν τα χρήματα, και ο 53χρονος απειλούσε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Μάλιστα τέσσερις ημέρες πριν από την άγρια εκτέλεση του ίδιου και της 50χρονης συζύγου του, είχε πάει στο 1ο Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω, όπου επιφυλάχθηκε να δώσει πληροφορίες για εγκληματική οργάνωση που προβαίνει σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις ληστείες και κλοπές, χωρίς, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί να δώσει ονόματα! Το «συμβόλαιο» είχε υπογραφεί προς 30.000 ευρώ το… κεφάλι, με εκτελεστή τον 29χρονο Αλί Κίλης που σκότωνε και για 1.000 ευρώ!Πληροφορίες thetoc.gr

Ο 53χρονος παλιός και ψυχρός «εκτελεστής», που κοιτούσε στα μάτια τα θύματά του λέγοντας «ψόφα π….», είχε μετατραπεί σε οργανωτή συμβολαίων θανάτου, με στοιχεία Μόντι Μαμουτάι ή Νάκο Κριστάκ, συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών το 2011 με τους 217 κατηγορουμένους, για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς εκρήξεις και άλλα αδικήματα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείτο για τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ των οποίων του Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Γλυκά Νερά, του Γιώργου Αναγνωστόπουλου που εκτελέστηκε το 2009 στο Γαλάτσι, ενός κατηγορούμενου για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου και ενός επιχειρηματία από την Πάτρα. Το 2013 είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές καθώς φέρεται να είχε αναλάβει συμβόλαιο θανάτου, συνεργάτη έγκλειστου στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής μετά την άγρια δολοφονία του ζευγαριού, και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εντόπισαν τις ύποπτες επικοινωνίες το κρίσιμο χρονικό διάστημα και από κάμερες ασφαλείας διέκριναν τις παράξενες διελεύσεις ενός… ταξί. «Όλα εντάξει, η ‘δουλειά’ τελείωσε» είπε ο 29χρονος εκτελεστής σε επικοινωνία του με τον ηθικό αυτουργό της διπλής εκτέλεσης, προκειμένου να του δώσει τα 60.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει.

Ο «Μόντι» προμήθευσε με αντικλείδια τους εκτελεστές ώστε να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος της οικογένειας. Ο 29χρονος «εκτελεστής» είχε μαζί του και έναν 20χρονο Έλληνα, που κρατούσε μαχαίρι, ενώ εκεί τους είχε μεταφέρει ένας 32χρονο οδηγός ταξί, που υποστήριξε πως γνώριζε ότι πήγαιναν για ληστεία και όχι για δολοφονία.

«Πήγαμε στο Περιστέρι με το ταξί του συνεργού. Πήρα μαζί μου ένα ακόμη άτομο και ανεβήκαμε στο διαμέρισμα φορώντας κουκούλες. Εγώ είχα το πιστόλι και στον άλλο είχα δώσει ένα μαχαίρι. Όταν μπήκαμε είδαμε τον νεαρό στο σαλόνι. Δεν είχαμε εντολή να σκοτώσουμε εκείνο ή την αδερφή του. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο. Σήκωσα τον άνδρα και την γυναίκα και τους έβαλα να καθίσουν στην άκρη του κρεβατιού. Ο άνδρας φώναζε και έλεγε ‘δεν έχω λεφτά τι θέλετε;’ Την ώρα εκείνη εγώ πυροβόλησα μια φορά αυτόν στο κεφάλι και μια τη γυναικά. Το αγόρι άρχισε να φωνάζει και ο συνεργός μου τον χτύπησε με την λαβή του μαχαιριού στο πρόσωπο και τον βγάλαμε έξω. Όταν σιγουρευτήκαμε ότι ήταν νεκροί φύγαμε», κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 29χρονος δολοφόνος, δίνοντας και περισσότερες λεπτομέρειες για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Ο βασικός ηθικός αυτουργός, ο «Μόντι» παραμένει ασύλληπτος και οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αλβανία, χωρίς να αποκλείουν την συνέχιση των «ενοικιάσεων» δολοφόνων για άλλες «συμφωνίες» αίματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ