Κόσμος

Ο μεγιστάνας Αντρέι Μπάμπις νικητής των εκλογών στην Τσεχία - «Το κόμμα μου είναι φιλοευρωπαϊκό», δηλώνει

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία Αντρέι Μπάμπις δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα ANO αποτελεί μία φιλοευρωπαϊκή δύναμη και ότι θέλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τη συζήτηση για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και ότι χρειάζεται να σκεφθεί περισσότερο τους λόγους για τους οποίους η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ένωση. Υπενθυμίζουμε ότι η βάση της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάμπις ήταν ευρωσκεπτικιστική και αντιμεταναστευτική πλατφόρμα.

Ο Αντρέι Μπάμπις διευκρίνισε ότι θα διαπραγματευθεί με όλα τα κόμματα για τον σχηματισμό της νέας τσεχικής κυβέρνησης.

Το ΑΝΟ κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό σχεδόν 30,04% των ψήφων στο 99,9% των εκλογικών κέντρων, δηλαδή ένα ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από αυτό που συγκέντρωσε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, κάτι που δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει κυβερνητικό συνασπισμό με έναν μόλις εταίρο. Το κεντροδεξιό κόμμα αναδείχθηκε δεύτερο και το ακροδεξιό κόμμα SPD τρίτο με πάνω από 10% το καθένα. Η προσέλευση των εκλογέων ξεπέρασε το 60%.

Ο Μπάμπις είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος Τσέχος με περιουσία που υπολογίζεται σε 4 δισ. δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης