Πολιτική

Ο διάλογος των υποψήφιων αρχηγών της Κεντροαριστεράς στην επιτροπή Αλιβιζάτου

Ο πρόεδρος της επιτροπής αναμένει την εισήγηση της ομάδας εργασίας (Σφηκάκης, Τσίμας) στην οποία έχει αναθέσει τη «διαπραγμάτευση» για τους όρους διεξαγωγής των δύο δημόσιων συζητήσεων που έχουν αποφασιστεί. 

Θα λάβουν μέρος και οι δέκα υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ενώ ρόλο συντονιστή θα έχει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά σύμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο.

Τα θέμα που πρέπει να απαντηθούν είναι αρκετά, καθώς λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων θα πρέπει να υπάρξει ένα πολύ σφιχτό πλαίσιο, προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα.
Στον χρόνο θα πρέπει επίσης να υπολογιστεί το αν οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής και επιλόγου και, κυρίως, αν θα έχουν την ευκαιρία ο ένας να θέσει ερώτημα στον άλλο.

Ανοικτό παραμένει και το θέμα του μητρώου (μελών και φίλων), καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την καταστροφή του μητρώου των φίλων. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για ψηφοφόρους μίας χρήσης, αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ανένδοτος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό Action24, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε ότι δε μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος που θα πάει να ψηφίσει έναν υποψήφιο να είναι μέλος του νέου φορέα.

Στην επιτροπή, που θα συνεδριάσει πιθανόττατα την Τετάρτη, θα υπάρξει ενημέρωση και το θέμα των εκλογικών τμημάτων, το οποίο έχει αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ