Περιβάλλον

Ο Δαίδαλος σαρώνει τη χώρα – Ηλιόλουστο διήμερο Παρασκευή-Σάββατο

Το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, ο «Δαίδαλος», προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν στο σύνολο της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και την Κρήτη ενώ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα, ενώ από απόγευμα και μετά ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Την Τετάρτη ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και στην Αττική.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ο καιρός του τριημέρου

Μιλώντας στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε ότι βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Από Λαμία και πάνω και δυτικά μόνο ήλιο

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη ενώ η Παρασκευή θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα

Ο καλός καιρός θα διατηρηθεί έως και το μεσημέρι του Σαββάτου

Ηδη από τη Δευτέρα η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και σταδιακά θα πλήττει τα βόρια και στη συνέχεια τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

Σε ορισμένες περιοχές από νωρίς χθες το πρωί ο «Δαίδαλος» έχει ήδη προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Κεφαλονιά, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, στο χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη βροχή

Ασταμάτητη η βροχή και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι της συμπρωτεύουσας μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σύμφωνα με το seleo.gr όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Επίσης λόγω της κακοκαιρίας έντονα ήταν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πλημμύρες στην Πάτρα

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Πάτρα μετά την άφιξη του «Δαίδαλου». Σύμφωνα με το patrastimes.gr, χθες το μεσημέρι ξεκίνησε δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.

https://www.youtube.com/watch?v=lAPCFFVvmwY&feature=youtu.be

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις καθώς απαιτείται απάντληση υδάτων στην Πατρών – Αθηνών 10, ενώ χρειάστηκε να επέμβει και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.

https://www.youtube.com/watch?v=HRlV29LC-60

Πλημμύρισε το Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας»

Λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...