Κοινωνία

Ο Ασάνζ προσφέρει 20.000 ευρώ για πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

O ιδρυτής του "ενοχλητικού" ιστότοπου "Wikileaks", Τζούλιαν Ασάνζ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι προσφέρει αμοιβή, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ σε όποιον διαθέτει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της άτυχης δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

"Εξοργίστηκα όταν πληροφορήθηκα ότι η Μαλτέζα δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία δολοφονήθηκε σήμερα το μεσημέρι κοντά στο σπίτι της, μετά από έκρηξη του αυτοκινήτου της. Προσφέρω αμοιβή 20.000 ευρώ για τυχόν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των δολοφόνων της", αναφέρει ο Ασάνζ.

Την ίδια ώρα,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία της 53χρονης δημοσιογράφου και εξέφρασε τη ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. "Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός ότι μία γνωστή δημοσιογράφος η οποία έχαιρε σεβασμού, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία,έχασε χθες τη ζωή της σε μια προφανώς στοχευμένη επίθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε, πως η Κομισιόν και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση.

"Το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να ερευνά,να κάνει άβολες ερωτήσεις και αποτελεσματικά ρεπορτάζ βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών μας και πρέπει να είναι εγγυημένο σε όλους τους καιρούς. Ευελπιστούμε τώρα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη αν και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να διορθωθεί αυτό το κακό", είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης