Κόσμος

Οι Γερμανοί "φτιάχνουν κλίμα" : Η Ελλάδα δεν φυλάει τα σύνορά της και αφήνει μετανάστες να φεύγουν προς τη Γερμανία - Mας δίνει και ψεύτικα νούμερα

Την αποκάλυψη ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ροές μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη δια της λεγόμενης βαλκανικής οδού κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Κατηγορεί, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικα νούμερα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η τακτική αυτή.

Η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως δια της βαλκανικής οδού.

Οι συντάκτες παραθέτουν και επίσημη δήλωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας στην οποία αναφέρεται ότι οι αριθμοί που δίνονται από τα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος της βαλκανικής οδού αποτελούν ένδειξη μιας συνεχιζόμενης μεταναστευτικής ροής από την Ελλάδα.

Επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας και ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα προκειμένου να κρύψει την αληθινή έκταση του προβλήματος.

«Η Αθήνα μιλά για 62.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 μετανάστες - αν και φέτος έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου περίπου 20.000 νέοι μετανάστες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι συντάκτες ζήτησαν στοιχεία από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που τους απάντησε ότι η ίδια στηρίζει περίπου 44.000 μετανάστες στην Ελλάδα. Βάσει των στοιχείων αυτών ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στα hotspot των νησιών είναι πολύ μικρότερος από τους 13.600 για τους οποίους μιλά επίσημα η κυβέρνηση. «Υπολογίζουμε ότι είναι το πολύ 10.000» λέει Ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Welt.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της έγγραφα από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας στα οποία αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα η πίεση για μετανάστευση στη Γερμανία παραμένει αμείωτη».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για νέες διαδρομές μέσω Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ για μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Αυτό που κάνουν τώρα οι ευρωπαϊκές αρχές, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι να αξιολογήσουν την έκταση του φαινομένου της μετακίνησης μεταναστών από τη Βαλκανική, ευρωπαϊκές χώρες ή απευθείας από την Τουρκία σε χώρες της κεντρικής ευρώπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...