Κόσμος

Οι Αμερικανοί μας ανάγκασαν να κατασκευάσουμε βόμβα υδρογόνου, λένε οι Βορειοκορεάτες

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξανάγκασαν την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει τη βόμβα υδρογόνου», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της βορειοκορεάτικης αποστολής στη σύνοδο της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, η οποία διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε πραγματοποιήσει αρκετές απόπειρες εκτόξευσης βόμβας υδρογόνου, με τις περισσότερες ωστόσο να αποτυγχάνουν παταγωδώς. Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πιο ισχυρή πυρηνική της δοκιμή μέχρι στιγμής, η οποία περιλάμβανε μια «εξελιγμένη βόμβα υδρογόνου» η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η πυρηνική δοκιμή προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ «εχθρικές και επικίνδυνες» και να επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προστατέψουν τα εδάφη τους και εκείνα των συμμάχων τους «με κάθε διπλωματικό, συμβατικό και πυρηνικό μέσο» που έχουν στη διάθεσή τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...