Κόσμος

Ξεκινά η κατασκευή του τουρκικού αεροπλανοφόρου TCG Anatolu-Θα μεταφέρει F-35 και UCAV αλλάζοντας ολοκληρωτικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» και η Τουρκία θα κατασκευάσει όπως όλα καταδεικνύουν   με ισπανική όμως βοήθεια,  το πρώτο της αεροπλανοφόρο που θα αλλάξει τα άρδην όλα τα δεδομένα στο Αιγαίο σε σχέση τουλάχιστον με Ελλάδα-Κύπρο.  

Το κινητό θαλάσσιο "αεροδρόμιο" θα μεταφέρει τουρκικά αεροσκάφη F-35 και UCAV( μη επανδρωμένα εξοπλισμένα με πυραύλους αεροχήματα) ...οπουδήποτε θελήσουν οι Τούρκοι, κάτι που αποτελεί μέγα θέμα για την ελληνική στρατιωτική ηγεσία  .   

Πρόκειται στην ουσία  για μια κινητή αεροπορική βάση που θα σουλατσάρει μέσα στο Αιγαίο, ενώ θα έχει και την δυνατότητα μεταφοράς αποβατικών δυνάμεων  πεζοναυτών (800 άτομα)  μαζί με τα μηχανοκίνητα συστήματα τους..   

Υπογράφηκε συμφωνία  συνεργασίας ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και το υπουργείο άμυνας της Ισπανίας  για την κατασκευή του πρώτου αεροπλανοφόρου  της Τουρκίας με το όνομα TCG Anatolu, αναφέρει περιχαρής ο τουρκικός τύπος.

Η  συμφωνία για τη συνεργασία με τα ισπανικά ναυπηγεία και την ανάδοχο εταιρεία ανάδοχος εταιρεία  Navanti υπογράφηκε χθες  ανάμεσα στις δύο πλευρές,  ενώ έγινε αποδεκτή  και από την τουρκική βουλή.

https://youtu.be/MzUv2WAiX-I

 Το αεροπλανοφόρο θα έχει  μήκος 231 μέτρα και θα μεταφέρει επί των πλείστων  5ης  γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 (έκδοση STOVL) ,  UCAV Bayraktar TB2 , ANKA με δύο κινητήρες, αλλά και ελικόπτερα παντός τύπου.

Θα έχει συγκεκριμένα  8 πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα ενώ το κατάστρωμα θα διευκολύνει την εκτόξευση και την εκτόξευση αεροσκαφών με κλίση 12 μοιρών.

Θα μεταφέρει επίσης στα αμπάρια του 13  άρματα μάχης ειδικά διαμορφωμένα και 27 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα που  θα χρησιμοποιούνται για αποβάσεις καθώς και 6 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APCs) .

Επίσης θα  περιλαμβάνει 4 θαλάσσια οχήματα  (LCM), 2 αποβατικά  οχημάτων και Προσωπικού (LCVP), και 1 διοικητικό σκάφος RHIB .

Το τουρκικό κοινοβούλιο πέρασε και το σχετικό νομοσχέδιο για το αεροπλανοφόρο/αμφίβιο πλοίο (LHD) και όλα είναι έτοιμα για την κοπή της τροπίδας του πλοίου που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή μας.

Το έργο ξεκίνησε το 2015 με την προκαταρτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής βιομηχανίας και των ισπανικών ναυπηγείων  PEARL.

Τα ισπανικά ναυπηγεία θα μεταφέρουν μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό σε τουρκικά ναυπηγεία και εκεί η ανάδοχος εταιρεία  Navanti θα ξεκινήσει την ναυπήγηση του τουρκικού αεροπλανοφόρου .

Το τουρκικό  μοντέλο θα είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή του ισπανικού αεροπλανοφόρου «Juan-Karlos 1». Ενώ η εταιρεία θα μεταφέρει ολόκληρη την τεχνολογία κατασκευής στην τουρκική πλευρά και θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και  τεχνικής υποστήριξης.

https://youtu.be/45jI1B3poss

Εκτιμάται σύμφωνα με υπολογισμούς ότι το TCG Anatolu  θα είναι έτοιμο  το 2021 και θεωρείται από τώρα η ναυαρχίδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το τουρκικό σκάφος θα μεταφέρει έξι ή δώδεκα μαχητικά τύπου F-35B, ανάλογα την αποστολή. Θα διαθέτει περιστροφικό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων ΜΚ-49, δύο συστήματα εγγύς υποστήριξης Phalanx Block 1B CIWS και πέντε σταθεροποιημένες πλατφόρμες, για πυροβόλα ενώ θα κινείται αποκλειστικά με ντίζελ σε αντίθεση με το Ισπανικό.

Το σύστημα πρόωσης, θα αποτελείται από πέντε κινητήρες τύπου MAN 16V32/40 ισχύος 7.680kW ανά κινητήρα, ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 21 κόμβων με την αυτονομία του να υπολογίζεται στα 9.000 μίλια.

Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία αυτού του πλοίου θα αλλάξει το αμυντικό ισοζύγιο στο Αιγαίο εις βάρος της χώρας μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

H Τουρκία υλοποιεί  ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανάθεση κατασκευής του πολλαπλών χρήσεων αεροπλανοφόρου/ αμφίβιου  πλοίου,  και θα  παρέχει στην  Τουρκία μια άνευ προηγουμένου  υπεροπλία  και  θαλάσσια περιοχή» .

Σε συνδυασμό με την παρουσία νέων εξελιγμένων υποβρυχίων, η Άγκυρα προσπαθεί να επιβληθεί σε ολόκληρη την περιοχή,  με σκοπό να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

https://youtu.be/gGbJaUM0iZM?t=1

 

Τα σχέδια αυτά ενοχλούν στον μέγιστο βαθμό τόσο την Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ αλλά και την Αίγυπτο.

Η ενεργοποίηση ενός αμυντικού άξονα αυτών των χωρών , σε συνδυασμό με την παρουσία του ισχυρού ρωσικού ναυτικού θα αποτελέσουν το ισχυρό αντίδοτο στις ονειρώξεις των Τούρκων Πασάδων.

Οφείλουμε να προμηθευτούμε τώρα όμως εξ Αμερικής αντιτορπιλικά με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων  CRUISE, για να  έχουμε την δυνατότητα «ισόποσης απάντησης» και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι  η μεγάλη ευκαιρία λόγω και διεθνούς συγκυρίας.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Τούρκοι με αυτό το πολεμικό πλοίο και σε λίγο και΄ρο και τα αεροσκάφη F-35 θα «αλωνίζουν» στην κυριολεξία στο ελληνικό Αιγαίος Πέλαγος.

 

https://youtu.be/Uc5bjH10RYg?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ