Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η Χαμάς πρέπει να καταθέσει τα όπλα και να αναγνωρίσει το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους που έχει θέσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ θα εξετάσει τις εξελίξεις επί του πεδίου και θα πράξει αναλόγως» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώνοντας ότι η Χαμάς θα πρέπει επίσης να καταθέσει τα όπλα.

Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η Χαμάς θα πρέπει να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να καταθέσει τα όπλα, εξέφρασε λίγο νωρίτερα και ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε επίσης ότι η συμφιλίωση μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία ειρήνευσης με το Ισραήλ. «Το Ισραήλ αντιτίθεται σε κάθε μορφή συμφιλίωσης στην οποία η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν θα καταθέσει τα όπλα και δεν θα πάψει τη μάχη της για την καταστροφή του Ισραήλ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...