Κοινωνία

Νεοναζί επικήρυξαν Ελληνίδα δημοσιογράφο - Ζητούν την απέλασή της – Τι τους απαντά η ίδια

Στόχος έγινε Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει στη Σουηδία όπου και δραστηριοποιείται υπέρ των μεταναστών κι άλλων μειονοτήτων.

Σουηδοί σε συγκέντρωση τους το Σάββατο το πρωί στη Γκέτεμποργκ, διαδήλωσαν μεταξύ των άλλων κατά της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου, κρατώντας πλακάτ με το πρόσωπο της δημοφιλούς δημοσιογράφου, ζητώντας την απέλασή της από τη χώρα.

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος ανήρτησε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook, σχολιάζοντας:

«Πορεία των ναζί στη Σουηδία σήμερα. Μια από τις πιο ισχυρότερες και οικονομικά υγιείς δημοκρατίες στον κόσμο. Για μια ακόμη φορά οι ναζιστές και οι ρατσιστές χρησιμοποίησαν το πρόσωπό μου για να προβάλουν το μίσος τους. Ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος, γυναίκα και μητέρα, νιώθω απροστάτευτη. Οι λέξεις έχουν συνέπειες. Μπορούν να μετατραπούν σε ενέργειες», είπε, ενώ στη συνέχεια έστειλε το δικό της μήνυμα στον κόσμο: «Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η σιωπή είναι βία. Να είστε η φωνή που σπάει τη σιωπή. Γίνε το φως. Γίνε η αλλαγή.»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του fun club της eurovision infegreece.gr, πριν λίγους μήνες, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είχε μιλήσει για το project κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που συμμετέχει.

Έχω γράψει και στο βιβλίο μου «Σε ξένες γειτονιές» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, αλλά και έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις για τα βιώματα μου μεγαλώνοντας στο πιο φτωχό προάστιο της Σουηδίας, ως μεταναστόπουλο και Ελληνίδα στην ξενιτιά. Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με πολλούς άλλους από ομάδες που επίσης προσβάλλονται και αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Είτε ανήκουν στην LGTBQ κοινότητα είτε ανάπηροι, είτε ανήκουν σε άλλες μειονότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ρατσιστικά χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Απειλές, άπειρα ψέμματα, άσχημες συμπεριφορές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς συμβαίνουν, συμβαίνουν και σε μένα, αλλά και σε άλλους πολλούς. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και αποφάσισα να κάνω ένα φιλμάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ