Κόσμος

Νίκος Κοτζιάς: Ο Τραμπ είναι πολύ έξυπνος – Είπα στον ΜακΜάστερ ποιοι αποσταθεροποιούν την περιοχή

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους διπλωματικούς συντάκτες την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε για τον Πρόεδρο Τραμπ:

«Ο κ. Τραμπ είναι κατά τη γνώμη μου ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος», προσθέτοντας ότι κάποιος που ηγεμονεύει με κάποιον μηχανισμό ηγεμονεύει και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται.

Τόνισε επίσης ότι ζητήματα που αφορούν τη βάση της Σούδας δεν συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, «δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση για τη Σούδα», υπογραμμίζοντας ότι και οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δεν πιέζουν την Ελλάδα.

Ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προτάσεις για την περιοχή μας που τις έχει κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους, πρόκειται για ένα σύστημα προτάσεων «θετικής ατζέντας» όπως είπε και αυτές οι ελληνικές προτάσεις έχουν κοινοποιηθεί και στην Ουάσιγκτον.

Τόνισε ακόμα ότι συζητώντας επί δύο ώρες με τον στρατηγό Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων του εξήγησε και ποια κράτη αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...