Κόσμος

Νέο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ θέλει η Άγκυρα

Ένα νέο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ, θέλει να ανοίξει η Τουρκία σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, μετά το κλείσιμο του υπάρχοντος συνοριακού περάσματος ως αντίδραση στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Προτείναμε στη Βαγδάτη το άνοιγμα της νέας πύλης Οβάκιοϊ, δυτικά της πύλης Χαμπούρ που χρησιμοποιείται τώρα, και αναμένουμε την υποστήριξή της. Θα είμαστε ευτυχείς να συζητήσουμε το θέμα αυτό με τον (ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ) αλ-Αμπάντι», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως έχει ξεκινήσει η εργασία για τον καθορισμό της ημερομηνίας κατά την οποία θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γιλντιρίμ είπε ακόμη πως θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ σε θέματα οικονομίας, άμυνας, ασφαλείας και σε πολιτικά θέματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...