Κόσμος

Νέο κόμμα Τουρκίας: Γιατί ο ήλιος είναι το σύμβολό μας

Ο νέος πολιτικός φορέας στην Τουρκία «Καλό Κόμμα»/ «İYİ Parti» που ίδρυσε η Μεράλ Ακσενέρ, έδωσε στη δημοσιότητα του λόγους για τους οποίους το κόμμα έχει σύμβολο τον ήλιο (παρουσιάζουμε ορισμένα αποσπάσματα):

Μια φορά και έναν καιρό, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου πελάγους, οι άνθρωποι είδαν τις ακτίνες του ήλιου που έπεφταν επάνω τους, να έρχονται από ένα μέρος, το οποίο ονόμασαν: Ανατολία (Anatolia).

Είναι η χώρα της γέννησης του ήλιου.

Ανατολή (Anadolu), ο τόπος όπου ανατέλλει ο ήλιος… η χώρα του ήλιου… η ευγένεια του πολιτισμού… και ο ήλιος είναι η εύφορη γη.

Αυτή η γη το 1071 έγινε η πατρίδα μας.

Το κείμενο του νέου κόμματος συνεχίζει: 

Οι πρόγονοί μας έλεγαν ότι το σύμπαν ήταν κάποτε ένα χαοτικό σκοτάδι και ο ήλιος το έσπασε στα δύο. Ο ήλιος ήταν αυτός που στον πρόγονό μας Ογκούζ έδωσε τη δύναμη να γίνουν μεγάλοι Χακάνοι στην Κεντρική Ασία και να πάρουν κατεύθυνση προς τα εδάφη αυτά.

Το σύμβολό μας είναι ο  Ήλιος που μας φώτισε, φώτισε την τουρκική φυλή να φύγει από την Κεντρική Ασία και έρθει εδώ, είναι το αιώνιο σύμβολο του κράτους μας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αιώνια και της αξίζει η ευτυχία.

Το σύμβολό μας είναι ο ήλιος, το αστέρι με τις οκτώ ακτίνες που έδειξε τη γη των Σελτζούκων, που έγινε πατρίδα μας, εμείς θα την φτιάξουμε, θα δημιουργήσουμε την ΚΑΛΗ Τουρκία. Το έθνος μας αξίζει να ζήσει στη χώρα του Ήλιου. Αυτό το αστέρι φωτίζει την Ανατολία μας, τη γυναίκα, την οικογένεια, την αγάπη, την επιθυμία, την ελπίδα, το κέντημα, τη βελονιά, τη νοικοκυροσύνη.

… Ο  λαός μας δεν έχει ξεφύγει από την ύπαρξη του κακού ηγεμόνα, που κρύβεται από το φως της δικαιοσύνης. Εάν είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας σήμερα, οφείλουμε στο θαρραλέο έθνος μας σε θαρραλέες καταδίκες κατά συνείδηση.

Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε σήμερα ποιοι είμαστε…

Σήμερα είναι η ημέρα της ανάστασης…

Σήμερα η νέα μέρα για το έθνος μας ξεκινά με τον ήλιο…

Το «Καλό Κόμμα» είναι για το έθνος μας γιατί είναι καλό, η Τουρκία είναι καλή.

echedoros-a.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ