Κόσμος

Νέες απειλές Β. Κορέας για "ομοβροντία" πυραύλων κατά της Γκουάμ: Έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη!

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Β. Κορέας, KCNA επανέλαβε τις απειλές για εκτόξευση πυραύλων κατά της αμερικανικής νήσου Γκουάμ, προειδοποιώντας ότι "απερίσκεπτες κινήσεις" των ΗΠΑ θα ανάγκαζαν την Πιονγιανγκ να αναλάβει δράση.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο, ότι εξέταζε σχέδιο επίθεσης στο νησί του Ειρηνικού, μετά τις απειλές Τραμπ, ότι θα αντιμετωπίσει "φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί".

"Έχουμε ήδη προειδοποιήσει πολλές φορές ότι θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα για την αυτοάμυνά μας, τα οποία θα περιλαμβάνουν και μία ομοβροντία πυραύλων κατά της νήσου Γκουάμ" ανέφερε το KCNA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Β. Κορέας.

"Η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ σκληραίνει την αποφασιστικότητά μας να "δαμάσουμε" τις ΗΠΑ με φωτιά και μας επιτρέπει να πλησιάσουμε το χέρι μας πιο κοντά στην σκανδάλη και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα".

Οι απειλές της Πιονγιανγκ έρχονται μετά από εβδομάδες αυξανόμενης έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, με τις ΗΠΑ να πραγματοποιούν σειρά στρατιωτικών ασκήσεων μαζί με την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια αυτών αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις, πάνω από τη θάλασσα της Β. Κορέας, ενώ έφτασαν μέχρι και το βορειότερο σημείο της αποστρατικοποιημένης ζώνης, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ