Κύπρος

Μόσχα: Συναντήσεις Αναστασιάδη με Μεντβέντεφ και Πούτιν

Συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ θα έχει σήμερα στη Μόσχα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αύριο θα συναντηθεί στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι διμερείς σχέσεις και οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του Κύπριου Προέδρου κατά το διήμερο των επαφών του στη Μόσχα, ενώ θα υπογραφούν και πέντε διακρατικές συμφωνίες. Θα συζητηθούν επίσης περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στη Συρία και συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας.

 

Η ρωσική πλευρά αναμένεται να θέσει και θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία των δύο χωρών στο τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών σε υποθέσεις διαφθοράς καθώς μεγάλο μέρος των επενδύσεων που γίνονται στη Ρωσία προέρχονται από εταιρείες με έδρα τη Κύπρο. Πρόκειται κυρίως για Ρώσους που έχουν μεταφέρει την έδρα των εταιρειών τους στη Κύπρο λόγω του ευνοϊκού φορολογικού συστήματος, αλλά και λόγω του ότι η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές