Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Οι 9+1 αστέρες που θα λείψουν από τα γήπεδα της Ρωσίας

Η ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 οδήγησε εκτός... νυμφώνος μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ας δούμε 9 παίκτες που θα λείψουν από τα γήπεδα της Ρωσίας:

Άριεν Ρόμπεν, Ολλανδία

Το 2-0 εναντίον της Σουηδίας με δύο δικά του γκολ δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση των «οράνιε» στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία το προσεχές καλοκαίρι. Η εθνική ομάδα της Ολλανδίας μένει μετά το EURO 2016 εκτός μιας ακόμη κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και ο 33χρονος πλέον Ρόμπεν λέει αντίο στη φανέλα με το εθνόσημο.

Γκάρεθ Μπέιλ, Ουαλία

Μετά την εξαιρετική παρουσία του με τη φανέλα της Ουαλίας στο EURO 2016, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, δεν κατάφερε να οδηγήσει την εθνική του ομάδα στα γήπεδα της Ρωσίας. Στο τελευταίο και αποφασιστικό παιχνίδι εντός έδρας απέναντι στους Ιρλανδούς, ο τραυματίας σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είδε τους συμπαίκτες του να χάνουν με 0-1 και να αποκλείονται.

Πιερ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ, Γκαμπόν

Η καριέρα του στράικερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται στο απόγειό της. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Μπουντεσλίγκα δεν ήταν πάντως αρκετός για να πετύχει η εθνική του ομάδα την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2018. Η ήττα με 3-0 στο Μαρόκο έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Γκαμπόν για ένα «εισιτήριο» στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αντρέι Γιαρμολένκο, Ουκρανία

Ο νέος σταρ που στελεχώνει τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ντόρτμουντ θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι που έρχεται. Οι ουκρανοί διεθνείς δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, χάνοντας το τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης με 0-2 στην έδρα τους από την Κροατία.

Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ, Χιλή

Τόσο ο Αλέξις Σάντσες όσο και ο Αρτούρο Βιδάλ θα δουν το προσεχές Μουντιάλ από… την τηλεόραση. Οι δύο αστέρες της Χιλής δεν κατόρθωσαν να οδηγήσουν την χώρα τους σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς η «Λα Ρόχα» έχασε με 3-0 το τελευταίο ματς της κόντρα στη Βραζιλία του Νεϊμάρ.

Ντάβιντ Αλάμπα, Αυστρία

Οι Αυστριακοί έμειναν τέταρτοι πίσω από Σερβία, Ιρλανδία και Ουαλία, χάνοντας έτσι την πρόκριση στα Μουντιάλ 2018. Ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου δεν θα κοσμήσει με την αγωνιστική παρουσία του την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Χακάν Τσαλανόγλου, Τουρκία

Η εντός έδρας ήττα με 0-3 απέναντι στους εξαιρετικούς Ισλανδούς άφησε την Τουρκία εκτός Μουντιάλ. Ο νέος σταρ της Μίλαν δεν θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο το προσεχές καλοκαίρι.

Χένρικ Μικταριάν, Αρμενία

Ούτε οι Αρμένιοι δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την εθνική τους ομάδα στα γήπεδα της Ρωσίας. Παρά τις προσπάθειες του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αρμενία δεν τα κατάφερε κλείνοντας τα προκριματικά με μια εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) απέναντι στο Καζακστάν με σκόρερ τον Μικταριάν.

Κρίστιαν Πούλισιτς, ΗΠΑ

Για πρώτη φορά από το 1986 οι Αμερικανοί μένουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 2-1 από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο σήμανε τον πικρό αποκλεισμό των ΗΠΑ από τα γήπεδα της Ρωσίας και ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ θα πρέπει να περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να δείξει τις πλούσιες αρετές του.
Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης