Εκκλησία της Ελλάδος

Μοναδικό αποκούμπι του λαού η Εκκλησία! Γεμίζουν οι ναοί, βροντούν οι Ιεράρχες ενόψει και της μεγάλης διπλής εορτής του Αγίου Δημητρίου & της επετείου του ΟΧΙ

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του ΟΧΙ η ελληνική κοινωνία αλλά και κομμάτι της Εκκλησίας λένε το δικό τους ΟΧΙ στα ανίερα, ανόσια και βλάσφημα σχέδια της άθεης κυβέρνησης και των κολαούζων της.

Όσο κι αν προκαλεί με το νόμο περί αλλαγής φύλου, με τα αποτεφρωτήρια, με την ευθανασία, με την νομιμοποίηση της κάνναβης και τόσα άλλα η κυβέρνηση ο λαός και οι ποιμένες του απαντούν με νόημα!

Καταρχάς και χθες στα κυριακάτικα κηρύγματά τους οι περισσότεροι Ιεράρχες έστειλα ποικίλα μηνύματα. Και με αφορμή την επερχόμενη μεγάλη ιπλή εορτή των επομένων ημερών οι κυβερνώντες ανησυχούν για το τι αντικυβερνητικά μηνύματα θα ακουστούν πάλι μέσα στους ναούς.

Ο “συνήθης ύποπτος” τους τελευταίους μήνες Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος είπε:

« Πολλοί άνθρωποι σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, δεν καταλαβαίνουν τον Λόγο του Χριστού. Θέλουν το Ευαγγέλιο να τα λέγει όπως θέλει η σημερινή εκκοσμικευμένη κοινωνία μας. Γι’ αυτό βλέπετε έρχονται και θεσπίζουν νόμους που είναι εντελώς αντίθετοι με το ευαγγέλιο.

Θέλει ελάφρυνση του νόμου η σημερινή κοινωνία. Το ευαγγέλιο όμως είναι ο νόμος του Θεού και όσοι πιστεύουμε στο ευαγγέλιο και στην Εκκλησία πρέπει να προσπαθούμε να εφαρμόζουμε το νόμο του Θεού.

Το ευαγγέλιο κηρύττει να ανεχόμαστε τον άνθρωπο και να καταδικάζουμε την αμαρτία. Οι πατέρες μας συμβουλεύουν να μη φοβόμαστε τον διάβολο αλλά να οπλιζόμαστε με το όπλα της Θείας χάριτος, την προσευχή, τη νηστεία και την συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Πρέπει να γίνουμε συνειδητοί χριστιανοί, διότι έρχεται κύμα εναντίον μας. Αυτοί που κάνουν τον πόλεμο εναντίον της πίστεως έχουν όλα τα όπλα στα χέρια τους, τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και την προπαγάνδα ενώ εμείς έχουμε μόνο την Χάρη του Θεού, η οποία είναι το πιο δυνατό όπλο, αλλά έρχεται μόνο όταν την δεχόμαστε».

Ο επίσης λαλίστατος το τελευταίο διάστημα Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος τόνισε πως “σήμερα οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον Θεό και πιστεύουν στον εαυτό τους, παραδομένοι στην αμαρτία. Η ήπειρός μας, η Ευρώπη, ενώ ασπάστηκε την πίστη στον Ιησού Χριστό και μεγαλούργησε, δίδοντας στον κόσμο “τα φώτα” του πολιτισμού και του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, εντούτοις οι πολιτικοί της ταγοί εσχάτως έχουν επιδωθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο κατά του Χριστού και των πιστών ανθρώπων, κατά των παραδόσεων και του θεσμου της οικογένειας. Όλα τα ανωτέρω τεκταίνονται χάριν της παγκοσμιοποίησης και του σεβασμού στην εταιρότητα. Όλες οι ομάδες είτε θρησκευτικές είτε εθνικές έχουν δικαιώματα, για την σημερινή Ευρώπη, εκτός από τους Χριστιανούς. Σε εκείνους δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα, απεναντίας διώκονται. Με την εν γένει στάση της ζωής μας διώχνουμε τον Θεό”

Αλλά και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης μιλώντας για τον Άγιο Δημήτριο τον χαρακτήρισε παράδειγμα για τους νέους, “διότι έχοντας μέσα στην καρδιά του, τον Ιησού Χριστό δίδασκε στους νέους Ιησού Χριστό χωρίς φόβο αλλά με δύναμη ζωής και θάρρος ομολογούσε αυτή του την αγάπη προς τον Κύριο αποκαλύπτοντας παράλληλα τα Μυστήριας της Βασιλείας του Κυρίου μας, χωρίς να ντρέπεται και να φοβάται όπως δυστυχώς κάνουν κάποιοι την σήμερον ημέρα που ντρέπονται να κάνουν και τον Σταυρό τους, θεωρώντας ταυτόχρονα οτιδήποτε ευλογημένο και αγιασμένο ως αποτυχία”.

O δε λαός την δική του απάντηση την δίνει στις εκκλησιές!

Αμείωτη και συγκινητική η προσέλευση των πιστών στην εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης
από την Αμοργό στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος

Η θαυματουργή και ιστορική εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης πού αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι αντίγραφο αλλά η πρωτότυπη και αυθεντική εικόνα πού φιλοξενείται στην ομώνυμη ιερά Μονή της νήσου Αμοργού έχει προσελκύσει ως σήμερα εκατοντάδες ευλαβών χριστιανών από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και πολλές ομάδες πιστών πού καταφθάνουν εκτός του Λεκανοπεδίου για να προσκυνήσουν την χάρη της. Η εικόνα της Παναγίας δεν φιλοξενείται συχνά εκτός Μονής και για τον λόγο αυτό οι γνωρίζοντες το γεγονός αυτό, αλλά και οι αυτοί πού γνωρίζουν τα αναρίθμητα γνωστά και άγνωστα θαύματά της εκμεταλλεύονται την σπάνια αυτή ευκαιρία της παρουσίας της.

Στην Κρήτη επίσης κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης του ιερού σκηνώματος του Οσίου Γερασίμου έως το πηγάδι του Αγίου, συγκινητική ήταν η συμμετοχή, κατά το εόρτιο διήμερο, χιλιάδων προσκυνητών απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι υπομονετικά και επί ώρες ανέμεναν να προσκυνήσουν το ολοζώντανο Ιερό σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου και να καταθέσουν ενώπιον Του τους πόνους, τα βάσανα, τις ικεσίες και δεήσεις τους.

Κατά την διάρκεια δε της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου εκατοντάδες προσκυνητών είχαν ξαπλώσει εις την πορεία της λιτανεύσεως δια να περάσει πάνω από το σώμα τους ο Άγιος και να λάβουν την ευλογία και την χάρη Του. Η κοιλάδα των Ομαλών, όπου ευρίσκεται και η περίπυστος Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, πλημμύρησε από προσευχητικές και ικετευτικές δεήσεις προς τον εορτάζοντα Άγιο Γεράσιμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ