Εκκλησία

Μητροπολίτης Σύρου : Το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα (βίντεο)


«Το νομοσχέδιο λέει ότι το φύλο δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του κάθε ανθρώπου, είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειας του», δήλωσε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος για το θέμα της αλλαγής φύλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Δωρόθεος επισήμανε ότι «είναι καινοφανές ότι μπορείς να κάνεις αλλαγή φύλου πάνω από μία φορές», όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή».

«Οι συνάνθρωποι μας θεωρούν ότι άλλο είναι κι άλλο φαίνονται. Σε αυτούς ως σήμερα η Εκκλησία δεν εμπόδισε να αυτοπροσδιορίζονται», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Μητροποίτης Σύρου σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Εκκλησία σε όσα επιχειρούνται αναφέροντας ότι υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου.

«Εμείς δεν φοράμε τήβεννο, φοράμε το ωμοφόριο της συγγνώμης, δεν θα δικάσουμε τον κ. Ραγκούση, τον καλέσαμε να αποδείξει όσα είπε και ζητούμε να αποκατασταθεί στα μάτια του κόσμου η Εκκλησία για όσα ο κ. Ραγκούσης είπε στις δηλώσεις τους», ήταν το σχόλιο του αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και στους κόλπους της Ιεραρχίας μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Για λόγους πνευματικούς και ανθρωπολογικούς η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, γι΄ αυτό και παρακαλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο», είπε ο Μητροπολίτης Σύρου, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία «αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλους όσοι ζητούν την βοήθεια της».

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...