Κυβέρνηση

Με φόρμα πιλότου ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε με F16 της Πολεμικής Αεροπορίας


Ο τρίτος πρωθυπουργός που έκανε πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού ενημερώθηκε επιβιβάστηκε σε ένα F16.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στις 9 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έκανε την περίφημη πτήση.

Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.

Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
https://www.youtube.com/embed/tFX8gzvczkk

Τι προηγήθηκε

Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.

Έγραφε:

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ