Πατριαρχεία

Με την ευλογία της Ρωσικής Εκκλησίας ο ιερέας ράπερ Ιλαρίων: Κάνει ιεραποστολή (Βίντεο)

Κήρυγμα μέσω της ραπ μουσικής; Κι όμως στη Ρωσία είναι γεγονός... Και με την έγκριση του ρωσικού Πατριαρχείου αφού το Νο2 αυτού ο Μητροπολίτης Βολοκολάσμσκ Ιλαρίων υποστήριξε ότι ο τρόπος της ραπ είναι κοντά στο μοτίβο των εκκλησιαστικών προσευχών και καλωσόρισε την επιτυχημένη ιεραποστολική δραστηριότητα των ιερέων μεταξύ των οπαδών ραπ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιλαρίων αξιολόγησε θετικά τα έργα του ιερέα Maxim Kurlenko, ο οποίος έφτιαξε ένα βίντεο σε ένα ραπ τραγούδι και δεν φοβήθηκε να πατήσει στη νεανική υποκουλτούρα. Εκτός αυτού, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνα ομολογεί ότι βλέπει κάτι παρόμοιο μεταξύ της εκκλησιαστικής παράδοσης και του ραπ καθώς οι προσευχές και τα τραγούδια ραπ λέγονται μονότονα.

"Αν η Εκκλησία μαθαίνει να χρησιμοποιεί το υπάρχον μουσικό οπλοστάσιο και άλλων μέσων που απαιτούνται σήμερα για να φέρει το καλό και να μεταδίδει την αιώνια αλήθεια για τον Χριστό, μπορώ να το υποστηρίξω", δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ταυτόχρονα, είπε ότι παρακολούθησε και άλλα δημοφιλή μεταξύ των νέων βίντεο ραπ, τα οποία προωθούν την εξαθλίωση και την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και χρησιμοποιούν επιθετική γλώσσα.

"Είχα τρομοκρατηθεί, ένα από τα τραγούδια αυτά έχει 40 εκατομμύρια" likes "στο YouTube και όλοι όσοι το παρακολουθούν είναι νέοι.Έτσι, κάθε προσπάθεια της Εκκλησίας να εισέλθει στη σφαίρα της υποκουλτούρας της νεολαίας για να εμπλουτίσει αυτή τη σφαίρα και να τη γεμίσει με ευγενικές και δίκαιες παρορμήσεις αξίζει στήριξη ", κατέληξε.

Δείτε την σελίδα του ιερέα-ράπερ με τα τραγούδια του στο youtube.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=lSF6IA3J9rU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ