Κόσμος

Μετωπική στο έδαφος: ΗΠΑ-Ισραήλ σκοτώνουν Ρώσους ανώτατους αξιωματικούς - Οι τελευταίες στιγμές δύο στρατιωτικών στα χέρια του ISIS


Τρομερό και θανατηφόρο σχέδιο δολοφονίας Ρώσων ανωτάτων αξιωματικών βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τις δολοφονίες και τους περίεργους θανάτους Ρώσων διπλωματών, τώρα έχουμε περίεργες και ανεξήγητες απώλειες ανωτάτων αξιωματικών, που "φαίνονται" ως απώλειες μάχης , αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση .  

Ετσι φαίνεται ότι στο συριακό έδαφος εξελίσσεται μετωπική Ρωσίας-ΗΠΑ. Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σκοτώθηκαν ο  Ρώσος Valery Fedyanin, οι Ρώσοι Roman Zabolotnyï και Grigori Tsourkanou που εκτελέστηκαν στη Συρία από τους τρομοκράτες της ISIS, ο διοικητής του 5ου ρωσικού σώματος στρατού Αsabov Valery.

Ο τελευταίος ήταν από το στενό περιβάλλον του Πούτιν και φέρεται να ήταν ο διοικητής του «1ου σώματος στρατού» του Ντονιέτσκ!

Oι ουκρανοί αναφέρουν ότι η κωδική του ονομασία ήταν Primakov και αναφέρουν ότι το «στρατιωτικό σώμα» του DNR καθοδηγήθηκε από αξιωματικό του ρωσικού στρατού, τον στρατηγό Valery Asapov.

Ο Ρώσος συνταγματάρχης Βαλερί Φεντιάνιν, ο οποίος τραυματίστηκε στη Συρία, πέθανε σε νοσοκομείο στη Μόσχα.

Στη δημοσιότητα έδωσε το ISIS τη στιγμή σύλληψης των δύο Ρώσων στρατιωτικών, του 39χρονου Ρομάν Ζαμπολότνι και του 38χρονου Γκριγκόρι Τσουρκάνου που αρνήθηκαν να πουν στην κάμερα ότι ασπάζονται το Ισλάμ κι ότι προσχωρούν στις τάξεις του ISIS.

«Πριν γυριστεί αυτό το βίντεο, τους έδωσαν να διαβάσουν ένα κείμενο με το οποίο θα απέρριπταν την ορθόδοξη πίστη τους, την πατρίδα τους και θα έλεγχαν ότι είναι πλέον μουσουλμάνοι και ότι εντάσσονται στον ISIS. Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους και γι’αυτό τους σκότωσαν αυτοί οι γκάνγκστερ», πρόσθεσε ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Βοντολάτσκι.
https://twitter.com/Ruswariors/status/917391300365824001?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/GentleWarior/status/915251305907675137?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανεβάζοντας τον αριθμό των αξιωματικών που σκοτώθηκαν την ώρα του καθήκοντος στην Συρία .

Ο διοικητής της 61ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών του Βόρειου Στόλου συνταγματάρχης Valery Fedyanin, ο οποίος ήταν στο παρελθόν  αναπληρωτής διοικητής της 155ης ταξιαρχίας  πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού (PF), κατέληξε σε νοσοκομείο στην Μόσχα.

«Οι στρατιωτικοί γιατροί έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να σώσουν την ζωή του Valery Fedyanin, αλλά δεν μπόρεσαν   να τον σώσουν», σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Fedyanin ασχολούνταν με την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην συριακή επαρχία της Χάμα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Ρώσου  αξιωματικού,  ανατινάχτηκε από τους τρομοκράτες με τηλεχειριζόμενη  βόμβα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ,   ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στη Μόσχα στο  στρατιωτικό  νοσοκομείο, όπου και πέθανε από τις πληγές του.

Ο  διευθυντής του περιοδικού «Εξοπλισμός της  Πατρίδας», και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Λεόνκωφ μιλώντας  στο Radio Sputnik σημείωσε ότι υπάρχει ένα κύμα "στοχευμένων"  επιθέσεων κατά Ρώσων ανωτάτων αξιωματικών που έχουν κομβικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

«Στην περιοχή της Ταρτούς , έχουμε τώρα πολλά πλοία του ναυτικού , συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αποβατικού πλοίου  στο οποίο οι μονάδες πεζοναυτών αναπτύσσονται τακτικά.

Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για το ειδικό τμήμα του Ναυτικού Σώματος, το οποίο βοηθά τις μονάδες που είναι μέλη του συριακού στρατού.

Ο Valery Fedyanin εργάστηκε ως σύμβουλος. Δυστυχώς, ο πόλεμος έχει απώλειες και το Deir-ez-Zor είναι μια πολύ περίπλοκη περιοχή με πολλά επικίνδυνα σημεία. Ήταν εκεί που ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε σοβαρά και, δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον σώσουν», δήλωσε ο Αλέκεϊ Λεόνκοφ.

«Φαίνεται όμως ξεκάθαρα  ότι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα ανελέητο κυνήγι εναντίον των Ρώσων διοικητών που καθοδηγούν ολόκληρες μονάδες που ασχολούνται με την καταπολέμηση των τρομοκρατών. Και μετά το γεγονός που συνέβη με τον Valery Asapov, μιλάμε ειδικά  για διοικητές μας που βοηθούν το στρατό της Συρίας », δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο στρατηγός Ασαπόφ, ο οποίος βοηθούσε αποτελεσματικά τις συριακές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της απελευθέρωσης στην  Deir ez-Zor, πέθανε εξαιτίας βομβαρδισμού από τον ISIS.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο Ασαπόφ ήταν μέλος της ομάδας ρωσικών στρατιωτικών συμβούλων που προσέφεραν βοήθεια στους Συριακούς διοικητές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που αποσκοπούσε στην απελευθέρωση της πόλης Deir ez-Zor.

Επίσης τον Απρίλιο ο στρατηγός Σεργκέι Μπόρντοφ, ο οποίος εκπαίδευε μια μονάδα του Συριακού Στρατού και συμμετείχε σε μια ομάδα ρωσικών συμβούλων σκοτώθηκε σε πολεμική επιχείρηση .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Μπόρντοφ βοήθησε να δημιουργηθεί μια γραμμή άμυνας από όπου κατεύθυνε τους στρατιώτες του Συριακού Στρατού, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τζιχαντιστών, ο ρώσος αξιωματούχος συντόνιζε τους Σύρους στρατιώτες, αποτρέποντας έτσι τους τρομοκράτες να παραβιάσουν τις άμυνες και να εισέλθουν στο στρατόπεδο», σημείωσε το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ο αξιωματικός υπέστη θανάσιμα τραύματα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Και άλλοι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την διάρκεια επιθέσεων των «Τζιχαντιστών».

Ρώσοι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει σχέδιο της δύσης με την δράση μισθοφόρων, έμμεση ή άμεση,  με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση Ρώσων και Σύρων ανωτάτων αξιωματικών.

Εάν προσθέσουμε και τους νεκρούς Ιρανούς αξιωματικούς και πολέμαρχους της Χεζμπολάχ τότε ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει αρκετά καταδεικνύοντας σαφώς το τι ακριβώς συμβαίνει στο συριακό έδαφος.

Πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια για να σταματήσει η ορμή των συριακών δυνάμεων που έχουν κατατροπώσει τους ισλαμιστές σε όλα τα πεδία μαχών.

Αυτό όμως που είναι άκρως επικίνδυνο για την Συρία και ολόκληρη την Μέση Ανατολή,  είναι η δράση μελών των μυστικών υπηρεσιών από Ισραήλ και ΗΠΑ αλλά και μισθοφόρων που έρχονται πολύ συχνά σε αντιπαράθεση με Ρώσους,Ιρανούς και μέλη της Χεζμπολάχ . 

Μιλάμε για έναν ακήρυχτο πόλεμο στο έδαφος μεταξύ δύσης και ανατολής με απρόβλεπτες διαστάσεις και στόχους.

Προειδοποίηση  που σημαίνει ακόμα και "πολεμική εμπλοκή" Ρωσίας  και ΗΠΑ έδωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην διεθνή κοινότητα, αποκαλύπτοντας πόσο "κοντά" είμαστε σε μια εκρηκτική κατάσταση στο συριακό έδαφος. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι ενορχηστρώνουν «θανατηφόρες προκλήσεις» κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας προέτρεψε την Ουάσινγκτον να συμμετάσχει περισσότερο "ενεργά" στη Συρία, όπου ο πρόεδρος Μπασάρ Ασάντ "κερδίζει" συνεχώς έδαφος .

Ο αξιωματούχος ζήτησε αυξημένη εμπλοκή των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το Ισραήλ αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει τους "Ρώσους, Ιρανούς, Τούρκους και Χεζμπολάχ".

"Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πιο δραστήριες στη Συριακή αρένα και στη Μέση Ανατολή γενικά", ανέφερε ο Avigdor Lieberman σε συνέντευξή του στις ειδήσεις του καναλιού Walla του Ισραήλ .

"Στα βόρεια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους Ρώσους, τους Ιρανούς, αλλά και τους Τούρκους και την Χεζμπολάχ. Το κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα και είναι καλό, αλλά είναι μια επένδυση και μια προσπάθεια 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα", δήλωσε ο ίδιος .

Ο υπουργός εξέφρασε τις φαινομενικά σοβαρές ανησυχίες του ότι «παρά τις προσπάθειες  ο Άσαντ κερδίζει τη μάχη». Αποκάλεσε επίσης την κατάσταση στη Συρία " σαν μία  από τους  μεγαλύτερους παραλογισμούς".

Η Μόσχα διαμαρτύρεται για τους ύποπτους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία,  και κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιβραδύνει την πρόοδο του συριακού στρατού.

«Υπάρχουν πολλές αναπάντητες  ερωτήσεις για τις δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία», ανέφερε ο Λαβρόφ στην παναραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα  Τετάρτη.

«Είτε τυχαία είτε σκοπίμως βομβαρδίζουν συριακά στρατεύματα, και αμέσως μετά οι ισλαμιστές υλοποιούν στρατιωτική  επίθεση, ενώ βοηθούν άλλους τρομοκράτες για να επιτεθούν σε στρατηγικά σημαντικά περιοχές... ή ακόμη πιο χειρότερα εκτελούν θανατηφόρες προκλήσεις εναντίον των στρατιωτικών μας δυνάμεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ  Σεργκέι Ράιμπακφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η «πολιτική διπλής όψης» των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν υπεύθυνη για το θάνατο του Ρώσου στρατηγού  Valery Asapov στη Συρία, κάτι που η Ουάσινγκτον αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο συνασπισμός που καθοδηγούν είναι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες» στη Συρία από την άποψη του διεθνούς δικαίου και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «διαιρεί τους τρομοκράτες σε κακούς  και όχι τόσο κακούς», πράγμα ουτοπικό.

Υπάρχουν επίσης σχεδόν κάθε δύο ημέρες,  στενές "επαφές τρίτου τύπου" μεταξύ των Ρώσων και Αμερικανών συμβούλων που δρουν κατά εκατοντάδες στο συριακό έδαφος και έπεται και συνέχεια λίαν "θανατηφόρα". 

Πληροφορίες από τον ρωσικό τύπο τονίζουν ότι οι Αμερικανοί εκτελούν ένα τρομερό και θανατηφόρο σχέδιο δολοφονίας Ρώσων  αξιωματικών, πρακτόρων, συμβούλων και Σύρων αξιωματούχων , το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Έντονες φήμες υπάρχουν και για τον ίδιο το Άσαντ , διότι  πιθανή «απουσία του» θα διευκόλυνε  τα μέγιστα τα σχέδια των ΗΠΑ για την Συρία την «επόμενη ημέρα».

Από την άλλη πλευρά και οι  αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, έχουν αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης κι επιτήρησης στις περιοχές που σταθμεύουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, μετά την προειδοποίηση της Μόσχας ότι είναι ενδεχόμενο να βρεθούν εντός της ακτίνας των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, τονίζει το CNN, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο γνώστη των κινήσεων της Ουάσινγκτον.

Ο σκοπός της παρακολούθησης των ρωσικών δυνάμεων είναι η ενημέρωση του Πενταγώνου για τις στρατιωτικές κινήσεις των Ρώσων οποιαδήποτε στιγμή, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, με δεδομένο τον απόρρητο χαρακτήρα του θέματος.

Ο βαθμός πολεμικής παρατήρησης κι επιτήρησης αυξομειώνεται για τις στρατιωτικές μονάδες, ανάλογα με τον βαθμό των απειλών που αντιμετωπίζουν.

Το πιο επικίνδυνο όμως για τον πλανήτη είναι η ταυτόχρονη παρουσία Αμερικανών, Τούρκων, Κούρδων , Ρώσων, Ιρανών και μελών της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος . 

Αν ο πλανήτης  γλιτώσει έναν παγκόσμιο πόλεμο με την Β. Κορέα…στην Συρία...σίγουρα  θα τα βρει  «σκούρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...