Κοινωνία

Μεγαλείο ψυχής: Οι γονείς της μικρής Ευαγγελίας επιστρέφουν 185.000 ευρώ για να σωθούν άλλα παιδιά

Δίνοντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα, αποφάσισαν να δωρίσουν τα υπόλοιπα από τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για τις θεραπείες της Ευαγγελίας, ώστε να βοηθήσουν άλλα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οπως έγινε γνωστό, ο Αλέκος και η Γεωργία Καστρινάκη δώρισαν στο Σύλλογο υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, μη αντιμετωπίσιμες στην Ελλάδα, «ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ», τα υπόλοιπα χρήματα που προορίζονταν για τις θεραπείες της κορούλας τους, ώστε να χορηγηθεί βοήθεια σε άλλα παιδιά που έχει αναλάβει το σωματείο.

Το ποσό που "επέστρεψαν" ανέρχεται σε 185.000 ευρώ και πρόκειται να μοιραστεί ανάλογα με τις ανάγκες στις δυο περιπτώσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος.

Ειδικότερα, θα διατεθεί για τις περιπτώσεις του μικρού Παναγιώτη Τσολάνα , που διαγνώστηκε με Νευροβλάστωμα 4ου σταδίου πριν από τρία χρόνια, καθώς και του μικρού Χριστόφορου Κωνσταντόπουλου.

Η μητέρα του μικρού Χριστόφορου απηύθυνε το δικό της μήνυμα στους γονείς της Ευαγγελίας λέγοντας: "Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη, ο θαυμασμός μας για την κίνηση αυτή απεριόριστος και το ευχαριστώ μας φαίνεται πολύ λίγο. Το αγγελούδι αυτό ήταν και θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Τα δάκρυα μας είναι λύπης και χαράς μαζί…»

Η ιστορία της μικρής Ευγγελίας είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, προκαλώντας μια πρωτοφανή κινητοποίηση μέσω των social media.Το κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με επιθηλιακό όγκο Wilms και μετά από μακρά νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στο Λονδίνο.

Κάτι που κατέστη εφικτό μόλις συγκεντρώθηκαν τα χρήματα. Αν και αρχικά η Ευαγγελία ανταποκρίθηκε στις θεραπείες, μία επιπλοκή στάθηκε μοιραία και το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή στα τέλη Σεπτεμβρίου σκορπώντας θλίψη σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...