Πολιτική

Λεβέντης σε Παυλόπουλο: Επιστρέψτε τον νόμο ταυτότητας φύλου στη Βουλή

Να μην υπογράψει τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να τον αναπέμψει στη Βουλή προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Παρακολουθήσατε ασφαλώς τη συζήτηση στη Βουλή της 10/10/2017 που αφορούσε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Το νομοσχέδιο αυτό ήρθε προς ψήφιση χωρίς καμία διαβούλευση και προσυνεννόηση μεταξύ κομμάτων, Εκκλησίας, φορέων και εκπροσώπων της ιατρικής επιστήμης. Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως ανθρωπιστικό αίτημα να ψηφίσει η Βουλή, ως βήμα προόδου και ως εναρμόνιση με άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ένωση Κεντρώων έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά, τη στήριξη των αδυνάτων, την εμπέδωση δημοκρατικών αξιών και τη διατήρηση αξιών και ηθών, όπως τα διδάσκει η Ορθόδοξη Πίστη μας», αναφέρει ο κ. Λεβέντης στην επιστολή του και προσθέτει: «Η ψηφοφορία και το κλίμα συζήτησης της Βουλής και το δημοσιογραφικό ευρύτερο περιβάλλον βοηθήσαν στην επιψήφιση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας ως φανατική, οπισθοδρομική και απροσάρμοστη και επειδή από την Ευρώπη έχουμε φανεί ως τώρα ανήμποροι να κάνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να υπόκειται σε ψυχοφθόρες και απάνθρωπες θυσίες».

«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ Ευρώπης στον τομέα αυτόν, όλη της, δε, τη δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας. Για τους ανωτέρω λόγους σάς ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στη Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, για να συμπληρώσει: «Η μόνη χώρα που δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη είναι η Ελλάδα, η χώρα που είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας και να φθάνουμε σήμερα στο σημείο, ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε έναν επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...