Εκκλησία

Λαγκαδά Ιωάννης: «Το νομοσχέδιο έχει προχειρότητες που είναι απαράδεκτες»

"Το νομοσχέδιο της ταυτότητας του φύλου έχει προχειρότητες οι οποίες είναι απαράδεκτες. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι "χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται". Αν δεχτούμε μια φιλοσοφία αυτού του επιπέδου, τότε ας καταργηθούν όλοι οι νόμοι και ας κάνει ο καθένας ότι θέλει" σημείωσε στην - Ορθόδοξη Αλήθεια- ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Εντούτοις, όπως είπε, "υπάρχουν περιθώρια να διορθωθούν κάποια πράγματα που και προκαλούν και προοιωνίζονται δυσάρεστες επιπτώσεις σε ότι πολύτιμο έχουμε στον τόπο μας, τους νέους μας. Επειδή έχω διδάξει Ψυχολογία και Αγωγή Εφήβου, αυτά είναι εκτός λογικής και εκτός πάσης επιστημονικής βασιμότητας".

ΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΗ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί ομοφυλόφιλων κληρικών, ο Μητροπολίτης Λαγκάδα κ. Ιώαννης ανέφερε: "Τις κρίνω κατ΄ αρχάς ως ατυχείς. Η Ιεραρχία είναι μια μεγάλη πνευματική οικογένεια, σέβεται τον ελληνικό λαό και τους πάντες, δεν έχει θίξει ποτέ κανέναν και υπερασπίζει ακριβώς αυτό που έχει υποχρέωση να υπερασπίσει έναντι του λαού τον οποίο ποιμαίνει."

"Καλό είναι να σεβαστούμε αυτά που μας έδωσε ο Θεός, να ζούμε αυτό το οποίο μας χορηγεί η τελειότητα μέσα στη Δημιουργία και να αφήσουμε τις παρεμβάσεις, οι οποίες αλλοτριώνουν τον άνθρωπο από τη φυσική του πορεία και από την καταξιωμένη θέση του μέσα στον κόσμο" πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ