Πολιτική

Κ. Κατσίκης: Η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της

Κυβερνητική… διάσταση απόψεων προκύπτει όσον αφορά το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα μας και τα «περιστατικά ανομίας», για τα οποία μάλιστα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Βουλευτές των ΑΝΕΛ, από τη μία, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την άλλη…

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ανομίας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η άποψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, που μίλησε προ ημερών για «πολιτική ανοχή».

«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.

«Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» δήλωσε δε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας όμως ότι «ότι το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες». Ο κ. Κατσίκης προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί».

«Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα» πρόσθεσε. «Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».
Ν. Τόσκας: Προπαγανδιστικά τερτίπια

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για «προπαγανδιστικά τερτίπια», υποστηρίζοντας πως η στατιστική και οι αριθμοί δείχνουν διαφορετική εικόνα και αναφερόμενος στην ερώτηση Μητσοτάκη, είπε: «Είναι καλό προπαγανδιστικό κόλπο να πιάνεις μεμονωμένα περιστατικά, να τα αναδεικνύεις, αμφισβητώντας τα γενικά νούμερα και επηρεάζοντας τη γενική αίσθηση του πολίτη».

Όσον αφορά τα βέλη που δέχεται εντός και εκτός κυβέρνησης, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Κάποιοι έρχονται να μου δώσουν μαθήματα, για την ασφάλεια αυτής της χώρας, για την οποία έχω δουλέψει 35 χρόνια. Δεν ξέρω αν και πόσο οι ίδιοι έχουν δουλέψει προς στην ίδια κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στον τρόπο σντιμετώπισης των "περισταικών ανομίας" , σύγκρινε το… χθες με το σήμερα: «Γινόταν μια επέλαση αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια κάτω από τις κάμερες και την επόμενη μέρα είχαμε πάλι τα ίδια. Εμείς δεν εργαζόμαστε κάτω από τις κάμερες».

Μιλώντας τον «Ρουβίκωνα», τόνισε: «Η δουλειά της αστυνομίας είναι να κάνει προσαγωγές, συλλήψεις και στη συνέχεια αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη», και πρόσθεσε πως «ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...