Κοινωνία

Κοζάνη: Δίδυμο ιερόσυλων διέρρηξε επτά εκκλησίες

Η αρχή για εξιχνίαση μιας σειράς εισβολών σε εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης είχε γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας ένας 35χρονος Έλληνας ο οποίος διέρρηξε την κύρια είσοδό ενός ναού και άρπαξε χρήματα και δυο επίχρυσους σταυρούς που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Στην πορεία της έρευνας των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαρρήξει και άλλη μια εκκλησία στο διάστημα από τις 19 ως τις 29 Σεπτεμβρίου, παρ' όλο που είχε μεσολαβήσει η σύλληψή του μετά την οποία είχε αφεθεί ελεύθερος! Και ενώ αυτή την κλοπή την έκανε μόνος του, στο ίδιο διάστημα εισέβαλε σε άλλους τέσσερις ναούς μαζί με έναν 41χρονο Έλληνα συνεργό του και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλον ένα.

Την ταυτότητά τους “πρόδωσε” ένας  σιδερολοστός τον οποίο ξέχασαν μέσα σε μια από τις εκκλησίες! Συνολικά, οι δυο ιερόσυλοι είχαν αρπάξει από τις πέντε εκκλησίες μετρητά ύψους 700 ευρώ, χρυσά αφιερώματα πιστών άγνωστης αξίας, μια συσκευή παραγωγής ήχου, αλλά και 16 πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν ελαιόλαδο για τα καντήλια! Σε βάρος τους σχηματίστηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ