Πολιτική

Καταψηφίζει την "τουρκική" ένωση η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ - «Η τροπολογία που φέρατε είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη»

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» εξέφρασε η κυρία Νίνα Κασιμάτη στην Ολομέλεια της Βουλής ασκώντας παράλληλα κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιμονή της να φέρει στην Βουλή την επίμαχη ρύθμιση.

«Είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξει νέα ρύθμιση μέχρι να γίνει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα αντιμετώπισης των αποφάσεων που αφορούν και την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα για να προσθέσει: «Θα έπρεπε να γίνει συζήτηση και στην Ολομέλεια και στην επιτροπή.Υπάρχει μείζων λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί για αυτό που ψηφίζουμε».

Η ίδια εξήγησε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και πως «δεν συνιστούν αρχή συμμόρφωσης οι αποφάσεις».

Η κυρία Κασιμάτη αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ισλαμικού Συμβουλίου του περασμένου Ιουλίου που αναφέρεται σε «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» στην χώρα μας ενώ στηλίτευσε την στάση της Ελλάδας να μην αντιδράσει όταν το επίμαχο ψήφισμα «παραπέμφθηκε στην επιτροπή ισότητας της ΕΕ για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη ερωτηματολογίου».

«Η τροπολογία που φέρατε είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη» τόνισε σε άλλο σημείο ζητώντας την απόσυρσή της.

https://www.youtube.com/watch?v=v7t046fJWlY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...