Κόσμος

Καταλονία: 200.000 διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, ενώ λήγει το τελεσίγραφο της Μαδρίτης

Λήγει αύριο στις 10 το πρωί το τελεσίγραφο που έχει θέσει η κυβέρνηση της Μαδρίτης στον πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης, Carles Puigdemont, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν έχει κηρύξει ανεξαρτησία ή όχι -με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ισπανικές αρχές είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν πλήρως το Άρθρο 155 του συντάγματος και να αναστείλουν την αυτονομία της Καταλονίας, ενδεχομένως και τις αρμοδιότητες της κυβέρνησής της.

Στο μεταξύ, διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Βαρκελώνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών καταλανών ηγετών.

«Ανεξαρτησία» (Independenzia) φώναζε το πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωση του Jordi Cusart και Jordi Sanchez, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Ισπανός δικαστής διέταξε τη Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση οι δύο, με κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...