Κόσμος

Καταλονία: Ο Τσάβι της Μπαρτσελόνα τα λέει έξω από τα δόντια (βίντεο)


Σαφή θέση παίρνει ο ζωντανός θρύλος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι! Τι λέει σε βίντεο για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.
Το δημοψήφισμα στην Καταλονία έχει ήδη αμαυρωθεί. Εικόνες με ένοπλους αστυνομικούς να κάνουν «ντου» σε εκλογικά κέντρα. Να σπάνε πόρτες. Να αρπάζουν κάλπες. Να κλωτσούν και να σπρώχνουν διαδηλωτές. Εικόνες που περιγράφονται μόνο με μία λέξη: Ντροπή.

Ο Τσάβι για το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Αυτή τη λέξη επέλεξε και ο Τσάβι. Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Που έγραψε κάποιες από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της, για να ακριβολογούμε.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στο δημοψήφισμα στην Καταλονία. Κι αυτό είναι προς τιμήν του. Διότι πολύ συχνά βλέπουμε αθλητές -και στην Ελλάδα- να κρατούν ίσες αποστάσεις… στα πάντα! Να μην παίρνουν θέση για τίποτα, παρόλο που αποτελούν δημόσια πρόσωπα με εμβέλεια και επιρροή. Πολλές φορές πρότυπα για τους νέους ανθρώπους, τα νέα παιδιά.

Ο Τσάβι, λοιπόν, αποδεικνύει πως δεν ζει σε αυτή τη «γυάλα». Έχει την δική του άποψη και δεν διστάζει στιγμή να την εκφράσει. Τώρα. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα άγρια επεισόδια σε πολλά εκλογικά κέντρα της Βαρκελώνης. Όχι αύριο, όχι σε έναν μήνα, όχι όταν θα ήταν… ασφαλές να βγει και να μιλήσει.

Το τι λέει, είναι στη διάθεση του καθενός προς κρίση. Όμως είναι τιμή του που βγαίνει τώρα και παίρνει θέση. Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, λοιπόν, δημοσίευσε ένα βίντεο μόλις 15 δευτερολέπτων. Στο οποίο, όμως, «προλαβαίνει» να τα πει όλα.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Καταλονία, είναι ντροπή. Σε μια δημοκρατική χώρα, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν. Όλη μου η υποστήριξη πηγαίνει στους Καταλανούς που προσπαθούν να ψηφίσουν. Ζήτω η Καταλονία!«.

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/esport3/status/914418207301230592?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ