Κοινωνία

Καταδίωξη στην Ημαθία: Κλέφτες εμβόλισαν περιπολικό για να διαφύγουν

Κινδύνευσαν σοβαρά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας  που συμμετείχαν στην περιπετειώδη καταδίωξη η οποία ακολούθησε την προσπάθειά τους να ελέγξουν ένα ύποπτο όχημα σε μια περιοχή της Ημαθίας, καθώς ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε ένα περιπολικό προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ευτυχώς όμως χωρίς τραυματισμό.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των διαθέσιμων δυνάμεων και της Ο.Π.Κ.Ε., το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες επιβάτες του ηλικίας 41 και 52 χρόνων. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν διάφορα προϊόντα αξίας 3.500 ευρώ, τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα από ένα κατάστημα που είχαν διαρρήξει σε περιοχή της Πιερίας, αλλά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κινητό.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε κλαπεί στις 25 Σεπτεμβρίου από περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Σε κοντινή περιοχή εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα, που και αυτό είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Δευτέρας από περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο του. Από την έρευνα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Κατερίνης, προέκυψε ότι οι δυο δράστες είχαν διαπράξει τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου άλλες τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα σε περιοχές της Πιερίας και στις 18 Σεπτεμβρίου άλλη μία σε κατάστημα περιοχής της Ημαθίας, από τα οποία είχαν αρπάξει διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 3.950 ευρώ.

Οι δυο κακοποιοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας που τους απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και οι έρευνες συνεχίζονται για την αναζήτηση των συνεργών τους και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες διαρρήξεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη λεία των δύο ληστών...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ